“Драконячі реформи”

Як завжди, що є вже традиційним для України, все розпочиналося весело: почали ми жити по-новому, почали «пити за здоров’я, а закінчуємо за упокой». Нова...
Як завжди, що є вже традиційним для України, все розпочиналося весело: почали ми жити по-новому, почали «пити за здоров’я, а закінчуємо за упокой». Нова демократична влада, вже сьогодні, дуже схожа, а в дечому і перевершила, так званих «папередніків».

Вся полеміка і діалог з громадою побудовані виключно на одній брехні: спершу нам обіцяли Європу і те, що повернуть Крим, потім, що за місяць вгамують військове протистояння і забезпечать стабілізацію гривні, а сьогодні вже ніхто відверто нічого не обіцяє, а в наглу «закручує гайки» своєму ж таки зубожілому і обездоленому народу.

Не в силах стримати гнів, щоб не висловитись правдиво про наших політиканів, демагогів та «кулявлобів». Країну повністю розвалено вщент. Нам нагло брехали про стабілізацію гривні, яка тривала рівнісінько до 26 жовтня (закінчення виборчої компанії), а вже потім наступив різкий обвал. Як виявилось, що в цій країні ніхто і нізащо не відповідає, а тільки проїдає державний бюджет. Абсолютно недієздатною виявилась структура Нацбанку, яка повністю випустила ситуацію з-під контролю або свідомо перевела весь валютний ринок в тінь для покривання зловживань та отримування надприбутків власними тіньовими структурами.

Не буду неординарним в даному питанні, але держава повністю кинула напризволяще тих людей, які ще й досі виплачують валютні кредити, а таких, як виявилося, половина України. Дана категорія людей потрапила в замкнутий круг з якого вихід тільки один: вмерти і все одно бути винним банку за десятикратні переплати по доларовим кредитам. Дивно, але вся влада і Прем’єр, і Президент роблять такий собі вигляд ніби нічого не бачать.

Варто окремо поговорити про Яценюка. Алгоритм його дій та ініціатив свідчить проте, що наш «куля в лоб» врешті-решт знайшов «справжнього ворога» українського народу в особі того ж таки українського народу. Вже вкотре влада вирішила усунути всі проблеми шляхом перекладання їх на плечі маленького українця. Програма дій Уряду спрямована чітко на винищення українського народу, зокрема таких соціальних прошарків, як педагоги, студенти та пенсіонери. Нова програма дій гнобить усіх крім влади, депутатів та олігархів. Ми кажемо, що ми крокуємо до Європи – брехня. У нас порушений основний демократичний принцип: держава працює для народу, а не народ падає під гнітом держави.

Прикро, але ніхто з представників влади так і не вдався до затягування власного паска шляхом скорочення зарплат, виплат, пільг, так як це притаманно європейським політикам. Але вибачте, про що я говорю?! Де Ви, у нас бачили політиків? Це щось проміжне між євро стандартом та татарсько-тюрським нащадком. Простим словом, весь український політикум-це бариги, які дбають виключно про достаток власних кишень. Ще під час Євромайдану вже все було зрозуміло з приводу того, хто такий Кличко, Тягнибок і Яценюк.

Вони прийшли до влади і забулися, що в цій країні все вирішує народ! Вже не перший місяць ходять слухи про початок Третього Майдану. Скажу більше, він вже розпочався: мітинги вчителів та студентів, масові протести вкладників банків та заручників доларових кредитів і саме головне-це обурення тих, хто на передовій ціною свого життя боронить кожного з нас. Не побоюсь цих слів, але Україну ми має з Вами сьогодні виключно завдяки зусиллям волонтерів, патріотів і добровольців. Влада вже давно програла цю війну. Вона і не збирається її припиняти, оскільки війна стала дуже хорошим джерелом доходів, списань зловживань і банального розкрадання державного бюджету.

Отже, Майдан! Закінчується рік, а на часі четверта хвиля мобілізації і ротація військового персоналу. Промине Різдво і маси невдоволених людей почнуть виходити на вулиці. Цього разу весь цей масовий протест буде організований і мобілізований людьми, які повернулися з війни і не повірили своїм власним очам в те, як ганебно «нова влада просирає Україну». Більшість експертів говорять про те, що наша країна може не витримати третьої хвилі масового невдоволення, але скажіть будь ласка, а чи залишає нам діюча влада вибір?! Більшість реформ спрямовані на те, щоб підняти і так уже високі ціни, скоротити робочі місця, врізати і так мізерні зарплати. Нам щодня говорять чим ми маємо заплати і ніхто не каже, а що ж буде робити влада для нас, щоб забезпечити хоча б більш-менш належні умови існування.

Не треба бути сильним економістом, щоб зрозуміти те, що всі транші фінансової допомоги пішли на рефінансування банків, більшість з яких Януковича, і начебто потерпають від банкрутства. А банкрутство просте: все бабло вивели у валюті в «авшор». До того ж, хочу конкретизувати: рефінансування – це офіційна версія, а насправді гроші пішли у невідомому напрямку, а для «порятунку» банків включили гривневий станок, який і забезпечив нам таку стрімку інфляцію на рівні 60% впродовж року. Я вже навіть не хочу згадувати про те, що у нас вже повністю забули про люстрацію та боротьбу з корупцією. Більше того скажу Вам, всі кроки, які робляться Урядом Яценюка в напрямку впровадження реформ тільки сприяють процесу розростання та вдосконалення корупційних схем.

Після цих слів виникає найбільш логічніше запитання: А де ж вихід? Товариство, можу помилитись, але розраховувати на швидке врегулювання ситуації нічого. Скоріш за все, що Третього Майдану не оминути. Уже неозброєним оком стає зрозуміло, що влада повністю не розуміє процесів і тих настроїв, які зараз панують в країні. Вони повністю втратили відчуття реальності і починають розказувати нам про «покращення», як їхні «папередніки». Проте, панове, щодня, коли ми просинаємося, ми на власній шкурі відчуваємо з Вами, на скільки ми стали бідніші. Загалом, шлях у нас один: або влада схаменеться і почне виводити країну з піке або ми відправимо в піке владу і ще на довше відтягнемо в часі період стабілізації та розвитку.

Будемо вірити у краще життя і напередодні свят сподіватися, що у всьому нам допоможе Господь.

Слава Україні!

Автор: Микола Кучернюк

Джерело: Франківчани

Категорії
Аналітика
Новини
Loading...