Олександр Шевченко поділився своїми враженнями про бюджет 2015 року

Народний депутат від фракції БПП Олександр Шевченко на своїй сторінці у Фейсбуці розповів про бюджет 2015 року. Бюджет-2015 вже називають і «нічним», і «чернетковим»...

Народний депутат від фракції БПП Олександр Шевченко на своїй сторінці у Фейсбуці розповів про бюджет 2015 року.

Бюджет-2015 вже називають і «нічним», і «чернетковим» і «написаним невидимими чорнилами». Вже оприлюднені різні версії та різні оцінки… 
Отже, бюджет був прийнятий 233-ма голосами, тобто майже мінімальною можливою кількістю, необхідною для позитивного голосування. 
Причиною такого «мінімалізму» була, в першу чергу, зухвало некоректна процедура прийняття бюджету, котра обурила багатьох депутатів. 
Законопроект про бюджет-2015 не був оприлюднений на сайті Верховної Ради, відсутні порівняльні таблиці. Більше того, – бюджет не бачили навіть в профільному бюджетному комітеті ВР, до якого я належу!!! За попередні дні і ночі (а ми працювали щодня до 3-4-ої години ночі) бюджетний комітет розлянув близько 600 зміни та доповнень до Бюджетного кодексу. А, власне, самого Бюджету-2015 ми не те що не обговорили, а навіть не бачили! То ж за що і в ім’я якої «високої мети» необхідно було йти на порушення Регламенту? 
Так, зрозуміло, що входити в Новий рік без бюджету є некомфортним для Уряду. Зрозуміло, що в Новий рік входити з видатками на оборону, які були в «азаровсько-януковичському» бюджеті на поточний рік, є неправильним. Так, зрозуміло, що без Бюджету Україні ніхто не надасть зовнішніх кредитів (МВФ та європейські фінансові інституції), які нам конче потрібні в час протистояння з Росією та скрутного стану української економіки… І ще багато є ніби то «аргументів» за те що відбулося… 
Я не вважав за потрібне навіть бути присутнім в сесійній залі, коли відбувалося «колективне зґвалтування» Парламенту та парламентаризму, але колеги стверджують, що в цю ніч знову повернулося в сесійну залу і «кнопкодавство», і «ламання через коліно» тих, хто сумнівається… Пресинг зі всіх сторін, за свідченнями парламентських ветеранів, був безпрецедентним. Не мені судити тих 233-х нардепів, які (і за яких) натиснули на кнопку.
Не зрозуміло лише, чому не можна було пройти нормальну процедуру і, не порушуючи Регламент, розглянути і відкрито та прозоро прийняти бюджет, скажімо, 3-го чи 4-го січня?
Я вважаю таке прийняття бюджету, яке відбулося, помилкою, яка матиме негативні політичні наслідки.
Виходить, що Верховна Рада підписалась під «котом у мішку». І що з того мішка вилізе за кілька місяців невідомо нікому.

Джерело: Франківчани

Категорії
Життя
Новини
Loading...