Абсурд під назвою АТО

Кілька подій, доконаних за останні кілька днів, створили задній фон п’єсі, яка ось вже більше півроку щодня йде в нашому театрі абсурду. Треба зауважити,...

Кілька подій, доконаних за останні кілька днів, створили задній фон п’єсі, яка ось вже більше півроку щодня йде в нашому театрі абсурду.

Треба зауважити, що автор цієї п’єси або талант, що перевершив Кафку, або везунчик, яких мало. Глядач може захоплюватися як абсурдом всієї п’єси цілком, так і окремими її сценами. Називається п’єса – АТО. Подальший текст буде забезпечений поясненнями тільки для того, щоб висвітити самі абсурдні моменти, але почнемо все ж з загального враження від дійства.

Отже, АТО – антитерористична операція. Як вам назва? Чи не правда – абсурдище? Ні? Тоді дивимося в корінь і бачимо, що проводиться якась операція, спрямована проти терористів. Значить повинні бути терористи. Все так, але терористів то якраз і немає! От немає і все тут! Причому, іноземної армії – теж немає, бо тоді це була б просто війна. А що ж є? А є «Новоросія», ЛНР і ДНР. Не надто уважний читач може мені дорікнути і сказати, що саме ці негідники і є терористи. Але це особиста думка неуважного читача. Насправді, ці організації ніким і ніколи не визнавалися терористичними структурами. Тобто, зовсім ніхто їх терористами не визнав. Самі ж себе вони називають ополченцями, тобто громадянами, котрі живуть там і повсталими проти когось.

Тут можна знайти абсурд в деталях. По-перше, «ополченці» самі відверто говорять, що вони – донські козаки, наприклад або російські військові – відпускники. Які ж вони тоді ополченці? Приїжджих ополченців не буває. Дивимося другу деталь абсурду, ну добре, нехай мова буде виключно про місцеві. Ось місцевий Вася вирішив таки озброїтися, що він робить в першу чергу?
Правильно, відкриває шафу і дістає автомат, снайперську гвинтівку, ПЗРК, РПГ і всяке там по дрібницях. Ясно, що в руках все не донесе, і ось він уже виганяє з гаража Т-72, БТР, БМД або БУК і ось вам – ополченець! До чого я це? А ось до чого.

Не раз і не два Ангела, дай Бог їй здоров’я, Меркель закликала Путіна чинити тиск на бойовиків, розраховуючи на його великий вплив на них! Ось як! Так і хочеться їй сказати: Ангела, сказала «а», говори і «б»! Ти ж тільки що розповіла схему терористичних організацій та їх посібників! Але тут відразу представляється її здивована гримаса і відповідь типу: як же я їх визнаю терористами, якщо ви їх такими не визнали?

Шах і мат! Ми що ж, за весь цей час так навіть питання не ставили? Чому цей збрід не визнаний терористами досі? Чому Кремль не визнаний, як мінімум, спонсором тероризму? Якщо хтось буде нести таку ж маячню, як і про неможливість введення Військового Положення, то з великою ймовірністю це і є автор п’єси абсурду або художній керівник цього дивного театру!

По факту – виходить саме так. Питання не ставилося! Клімкін регулярно пише, що він там був, сям був, а толку – нуль. Сама основна задача – створення антитерористичної коаліції, навіть не пройшла стадію визнання цих самих терористів. Вся інша його робота – просто не цікава. Він не виконує своїх ключових обов’язків!

Ніхто не замислювався над тим, з ким у Мінську ведуться переговори? Ну медведчуки-зурабови – ясно, люди Путіна, а інші організми? Вони хто такі? Який їх статус і повноваження? Доповідаю – немає у них ніякого юридичного статусу, а факт ведення з ними переговорів – наділяє їх цим статусом і правами сторони в переговорах! Виходить, що ми не тільки не збираємося їх визнавати терористами, а навіть наділяємо їх якимсь статусом. А це тягне за собою досить відчутні наслідки.

По-перше, поки ми з ними панькаємось, ніхто і ніколи їх не визнає терористами. Отже, ніхто і ніколи не визнає РФ – посібником терористів. Це, в свою чергу, не дасть можливості ввести найжорсткіші санкції, наплювавши на проплачених Путіним лобістів, а ми – не отримаємо реальної допомоги. Це ми робимо своїми руками!

По-друге, ми не зможемо виперти ворожу агентуру з наших міст! Цією агентури – як бруду! Не вірите? Подивіться хоча б, скільки російських банків у нас навколо. Знаєте, хто працює в їх службах безпеки? Правильно! Нібито відставні співробітники ФСБ. А є ж не тільки банки, і в кожній такій організації – кадровий спецслужбіст РФ.

По-третє, ми залишаємо можливість здійснення торгівлі з окупованими територіями. Газ, електрика, продовольство і т.д. не можуть поставлятися терористам за визначенням. До терористів не ходять рейсові автобуси та потяги. До них ніщо не ходить.

Це список можна продовжувати і продовжувати, але є дещо інші межі абсурду. Ось звільнили 154 наших полонених і відпустили понад 200 терористів. Вдумайтесь! Відпустили майже батальйон терористів! Причому, все це подано з такою помпою, як ніби ми звільнили Крим! Хлопці, а знайшли тих, з вини яких така маса народу опинилася в полоні? Ні. Ніхто не покараний! Що це таке? Ми так і далі будемо грати в ці ігри? Хтось здає цілі сектори оборони, а потім викуповуємо полонених за головорізів! На цьому вже жирують цілі структури. Деякі відставні генерали відкрили лавки зі звільнення полонених і в інтерв’ю розповідають, що вони дуже радять викуповувати полонених. Мовляв, а що робити? Таке життя. Мовляв – робимо благородну справу, нам довіряють обидві сторони. І це городить відставний офіцер української армії! Воно пишається тим, що його слову довіряють терористи! Що характерно, спецслужби навіть і не думають зняти цього баригу! Невже абсурдність усього цього не очевидна?

Якщо у нас війна, але ми її так не можемо назвати, то давайте робити все, як роблять на війні! Яке вугілля звідти? Які ахметовські гумконвої туди? Яке електрика і вода? Схаменіться! Що ж ви творите? Ви що ж думаєте, бійці на передовій цього не бачать і не розуміють? Вони бачать, що за їх спиною йде незрозуміла торгівля і навіть прості речі не називаються своїми іменами! Це підвищить їхню мотивацію?

А тим часом, в мережу потрапила мова якогось командира бойовиків, який віщає про дисципліну, мовляв, після нового року, всі будуть чисто на зарплаті і тому – підвищуються вимоги! Тобто, з того боку взялися за справу серйозно, а ми що?

Якщо це не повзуча зрада, то ми повинні в найближчий час побачити, що сполучення з окупованими територіями перекрито повністю, крім пішохідних пунктів пропуску. Туди повністю і аж до звільнення – перекрита подача газу, електрики та води. Мінське позорище має бути закрите раз і назавжди, а формат переговорів: ми, РФ і Європа, а краще – США. Всі незаконні збройні формування на окупованій території повинні бути визнані терористичними організаціями, з усіма витікаючими наслідками.

Якщо ні, то хтось дуже закохався в театр абсурду і ніяк не може з ним розлучитися. Значить, його інтерес не збігається з інтересом України.

Джерело: Франківчани

Категорії
Життя
Новини
Loading...