В Івано-Франківську на розі Галицької та Військових ветеранів облаштовують "антикишеню". ФОТО

Вівторок, 06 листопада 2018 14:06
На перехресті вулиць Галицької та Військових ветеранів завершується реконструкція ділянки тротуару, на якій буде облаштовано "антикишеню".

Про це у спільноті Комуналка ІФ повідомив директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак. 

Такий елемент дизайну вулиць є відносно новим для українських міст, але в інших європейських країнах та деяких розвинених країнах світу антикишені на перехрестях і пішохідних переходах є звичним явищем уже десятки років.

У нашому конкретному випадку, на переході навпроти магазину «Меблі», маємо, щонайменше, три причини для реалізації такого рішення:

1) БЕЗПЕКА РУХУ.
Нарощення тротуару унеможливить паркування автотранспорту безпосередньо перед пішохідним переходом. А це, в свою чергу, суттєво підвищить безпеку пішоходів, які перетинають вулицю в цьому місці. Водії здалеку бачитимуть пішоходів, які готуються перейти дорогу, а пішоходи матимуть вдосталь часу, щоб оцінити дорожню обстановку та прийняти правильне рішення.
 
2) ДОСТУПНІСТЬ.
Додаткова площа тротуару дозволить нам облаштувати правильне пониження перед пішохідним переходом для забезпечення максимальної зручності пересування пішоходів, а особливо людей з інвалідністю та інших маломобільних людей.
 
3) ЗРУЧНІСТЬ.
Облаштування антикишені дозволить нам розширити тротуар більш ніж у два рази, що є дуже суттєво на даній ділянці, яка раніше була «вузьким місцем» усієї вулиці. Розширення тротуару відбудеться за рахунок ліквідації сходинок вздовж фасаду будівлі, а також за рахунок нарощення в сторону проїжджої частини. Тут слід зауважити, що дане рішення жодним чином не вплине на рух транспорту та пропускну здатність, оскільки антикишеня не зачіпає смугу руху, а покриває лише ту зону в межах переходу, на якій було заборонено паркуватися.
 
Отже, впроваджуючи таке рішення, ми підвищуємо безпеку руху, забезпечуємо доступність та покращуємо зручність пересування пішоходів та велосипедистів на одній з найбільш завантажених ділянці вулиці Галицької.
 
Дані роботи виконуються на замовлення Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою в рамках капітального ремонту тротуару з облаштуванням велодоріжки по парній стороні вулиці Галицької.
 
Станом на сьогоднішній день підрядною організацією виконано монтаж нової бордюрної лінії та засипка основи тротуару. Роботи з мощення хідника плиткою заплановано завершити до кінця поточного тижня, за умови сприятливих погодних умов.
 
Наразі, перепрошуємо за тимчасові незручності, та просимо поставитись з розумінням до необхідності проведення даних будівельних робіт.
 
Світлина від Mykhailo Smushak.
 
Світлина від Mykhailo Smushak.
 
Світлина від Mykhailo Smushak.
 
Світлина від Mykhailo Smushak.
 
Світлина від Mykhailo Smushak.
 
Світлина від Mykhailo Smushak.
 
Світлина від Mykhailo Smushak.
 
Перегляди 144 разів

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Читайте нас в соціальних мережах

Сторінка Франківчанни в FACEBOOK