Неповнолітнього прикарпатця за 5 років переводили у 7 соцзакладів

Вихованець обласного центру соціальної підтримки в Тлумачі, що на Прикарпатті, впродовж п’яти років змінив сім соціальних закладів. Про це повідомив член тимчасової слідчої комісії...

Вихованець обласного центру соціальної підтримки в Тлумачі, що на Прикарпатті, впродовж п’яти років змінив сім соціальних закладів. Про це повідомив член тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України Юрій Павленко, пише Суспільне Карпати.

“Ми спілкувалися з хлопчиною, який за 5 років змінив 7 закладів перебування. При тому, на його адресу ми почули від керівника закладу звинувачення хлопчика в якійсь не такій поведінці”, – розповів Павленко.

Депутат додав, що така ситуація є неприпустимою, і з цього приводу члени ТСК уже звернулися до прокуратури.

Мова йде про 15-річного вихованця Тлумацького центру. Він родом — із Коломийщини. Раніше хлопчик перебував під опікою рідної сестри, потім — свого дядька.

В.о начальника служби у справах захисту дітей облдержадміністрації Віталія Попович розповіла Суспільному, що про цю ситуацію їй відомо.

“Ми спостерігаємо за цим хлопчиком впродовж тривалого часу. Його рідна сестра військовозобов’язана, тож відправилася на службу. Хлопчика влаштували під опіку дядька. На жаль, він ніяк не міг знайти з ним спільну мову. З того часу і змінював соціальні заклади”, — розповідає чиновниця.

Зараз хлопець перебуває у Тлумацькому обласному центрі соціальної підтримки.

“Нещодавно я з ним спілкувалася і він каже, що його цілком влаштовує перебування у Тлумачі”, – розповіла Віталія Попович.

Про те, що умови перебування дітей у Тлумацькому центрі бажають бути кращими, посадовиця визнає. Однак, каже, потреба у цьому закладі є велика. Зараз, служба у справах захисту дітей шукає способи фінансової підтримки для цього закладу: “На даний момент працює спеціальна комісія, яка вивчає потреби та робить розрахунки для 4-х соціальних закладів в області”.

Серед них — і обласний центр соціальної підтримки дітей та сімей “Теплий дім”, фінансування якого, згідно із ухваленим бюджетом на 2021 рік, вистачить тільки до червня 2021 року.

Читайте також: У Франківську муніципали допомогли чоловіку, у якого стався епілептичний приступ. ФОТО

Категорії
Життя
Новини
Loading...