ЦВК відмовила Вірастюку у реєстрації народним депутатом

Центральна виборча комісія відмовила Василю Вірастюку у реєстрації народним депутатом України. Відповідне рішення ЦВК ухвалила на засіданні 5-го травня, пише Суспільне Карпати. Членкиня комісії...

Центральна виборча комісія відмовила Василю Вірастюку у реєстрації народним депутатом України.

Відповідне рішення ЦВК ухвалила на засіданні 5-го травня, пише Суспільне Карпати.

Членкиня комісії Вікторія Глущенко повідомила, що наразі скасований протокол про результати виборів в округу № 87, а відтак у комісії немає підстав для реєстрації Василя Вірастюка народним депутатом України.

“ЦВК постановляє: встановити відсутність правових підстав для реєстрації Вірастюка Василя Ярославовича народним депутатом України згідно з поданою ним заявою, зареєстрованою у ЦВК 27-го квітня. Копію цієї постанови надіслати Вірастюку, а постанову оприлюднити на офіційному сайті ЦВК”, — сказала Вікторія Глущенко.

За це рішення проголосували 12 членів ЦВК. Заступник голови Центральної виборчої комісії Віталій Плукар зазначив, що зараз у ЦВК шукають варіанти вирішення цієї ситуації, проте на сьогодні правильного юридичного шляху немає. Наразі ЦВК опрацьовує це питання, щоб все-таки встановити результати виборів народного депутата у 87 округу.

Нагадаємо, першоготравня Велика Палата Верховного Суду ухвалила постанову, якою визнала протиправними дії Центральної виборчої комісії щодо встановлення результатів виборів на 87 округу.

Читайте також: В Україні відновили залізничне сполучення зі всіма регіонами

Категорії
Влада
Новини
Loading...