В Івано-Франківську освятили богослужбову каплицю Блаженної Йосафати Гордашевської

9 травня, в другу неділя після Пасхи, яку ми називаємо «Томиною», Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин завітав до новоствореної громади, що в...

9 травня, в другу неділя після Пасхи, яку ми називаємо «Томиною», Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин завітав до новоствореної громади, що в мікрорайоні Пасічна по вул. Тролейбусна. На візит свого Митрополита віряни чекали з особливою радістю, адже цього дня відбулася справді історична подія – освячення і відкриття на території гуртожитку медуніверситету богослужбової каплиці Блаженної Йосафати Гордашевської.

Про це інформують у пресслужбі Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Настоятель святині о. Михайло Добровольський разом із духовенством, молоддю та вірними сердечно вітали Архієрея на повір‘ї каплиці. Вручаючи Владиці хліб і сіль, як знак щирого запрошення, запросили Архієрея очолити святкове богослужіння.

На початку Митрополит Володимир освятив Святий Жертовник, на якому тепер звершуватиметься безкровна жертва нашого Спасителя.

В часі освячення Архієрей звернувся до громади, детально пояснюючи кожну дію священнослужителів, щоб вірні могли все правильно розуміти та виховувати в собі належну пошану до святого місця.

«Боже царство починається вже тут на землі, а зокрема у святому храмі ми бачимо, яким те Царство є», – наголосив Владика.

Після благословення престолу було освячено і весь храм: спершу зсередини, а тоді ззовні.

Відтак розпочалась перша Архієрейська Божественна Літургія в новозбудованій святині. В часі проповіді Митрополит розповів про значення Томиної неділі, пояснюючи Євангельський уривок.

Читайте також: У Коломиї відбулася закрита вечірка для наречених. ВІДЕО

Категорії
Життя
Новини
Loading...