Калуські лікарні досі не можуть розрахуватися за кисневі станції

З проблем, про які говорили сьогодні на оперативній нараді, у Калуші — відсутність коштів на оплату кисневих станцій. Про це керівники Калуської ЦРЛ і...

З проблем, про які говорили сьогодні на оперативній нараді, у Калуші — відсутність коштів на оплату кисневих станцій. Про це керівники Калуської ЦРЛ і Калуської міської лікарні повідомляли ще наприкінці квітня.

На початку травня проблему начебто було врегульовано: за рішенням комісії обласної ради Калуській ЦРЛ виділили 900 тис. гривень на кисневий резервуар плюс ще додаткові кошти на вдосконалення кисневих ліній, а на Калуську міську лікарню спрямували 1 млн 370 тис. гривень, із яких 1 млн 170 тис. гривень — на оплату кисневої станції, інформують “Вікна”. 

Проте станом на 21 травня реальних грошей лікарні ще не отримали. Як повідомила заступниця міського голови Наталія Кінаш, готується звернення Калуської міської ради про виділення коштів на потреби кисневого забезпечення і є сподівання, що ситуація зрушиться з мертвої точки.

«Виходить, що заклади стали заручникам ситуації. Обіцяли профінансувати, на даний момент не виконано. Заклади вже отримали листа від постачальників про те, що буде накладено штрафні санкції по 60 тис. гривень», — повідомила Наталія Кінаш.

Раніше повідомлялося, що для опорних лікарень Прикарпаття з держбюджету виділили 60 млн гривень на встановлення систем централізованої подачі кисню. Нову кисневу станцію в Калуській ЦРЛ встановили в березні, в Калуській міській лікарні — у квітні.

Читайте також: У Франківську автори одного з проєктів “Бюджету участі” звинувачують владу у несправедливості

Категорії
Життя
Новини
Loading...