Франківець, який замовив екстезі через інтернет, заплатить штраф

Івано-Франківський міський суд виніс вирок щодо жителя Іванор-Франківська, який через Інтернет у Німеччині замовив таблетки екстазі. 8 липня 2019 року зловмисник у закритому сегменті...

Івано-Франківський міський суд виніс вирок щодо жителя Іванор-Франківська, який через Інтернет у Німеччині замовив таблетки екстазі.

8 липня 2019 року зловмисник у закритому сегменті мережі Інтернет замовив 35 таблеток наркотику «екстазі», за які заплатив 52 долари «біткоїнами», повідомляє  Галичина.

16 вересня 2019 року під час митного огляду міжнародного поштового відправлення, яке надійшло з Німеччини на ім`я мешканця Івано-Франківської області, щодо якого матеріали кримінального провадження виділено в окреме провадження, на території ДОПП ПАТ «Укрпошта» в зоні митного контролю ВМО №1 митного посту «Спеціалізований» Київської міської митниці ДФС України у ньому виявлено приховані від митного контролю 38 таблеток помаранчевого кольору з маркуванням «Tesla» та з написом на упакуванні англійською мовою, яке в перекладі означає: «Панішери тимчасово недоступні. Ви отримали на 10% більше інших таблеток у вигляді компенсації».

Замовлені таблетки «екстазі» переміщувалися через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, а саме з поміщенням до фольгованого вакуумного пакету у подвійному герметичному пакуванні, що утруднює виявлення заборонених до обігу речовин митним органом.

В Івано-Франківську посилку отримав інший фігурант справи, щодо якого розслідується окреме кримінальне провадження.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений вину у пред`явленому обвинуваченні визнав повністю. Пояснив суду, що він спільно зі своїм знайомим домовились замовити з Німеччини таблетки «Екстазі» для подальшого збуту, що в подальшому вчинили. В минулому він та його спільник періодично вживали наркотичні засоби. Визнає всі викладені обставини, що зазначені в обвинуваченні, зокрема кваліфікацію дій, розкаюється у вчиненому, просить суворо його не карати.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст. 305, ч.2 ст.15, ч.2 ст.307 КК України та призначив йому остаточне покарання у виді штрафу в розмірі 9 400 (дев`яти тисяч чотирьохсот) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 159 800 (сто п`ятдесят дев`ять тисяч вісімсот) гривень без конфіскації майна.

Читайте також: Курс на 25 травня: скільки коштує валюта сьогодні

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...