На Франківщині на Касовій горі ростуть унікальні рослини. ФОТО

Для третьокласників Залуквянського ліцею науковці Галицького національного природного парку провели цікаву екскурсію на Касову гору. Мандрівка дітям запам’ятається надовго. Адже Касова гора вважається природною...

Для третьокласників Залуквянського ліцею науковці Галицького національного природного парку провели цікаву екскурсію на Касову гору.

Мандрівка дітям запам’ятається надовго. Адже Касова гора вважається природною перлиною Прикарпаття й оповита безліччю легенд.

Про це інформує  управління лісового та мисливського господарства.

«Гора розташована в межах Бурштинського Опілля, на кількох пагорбах, що прилягають до Бурштинського водосховища. Це унікальний об’єкт з рідкісним поєднанням скелястих горбів і гіпсових скель, вкритих реліктовою степовою рослинністю, – розповідає Оксана Ісарик, фахівець з екоосвіти Галицького НПП. – На Касовій горі росте понад 300 видів рослин. Тут збереглися найбільші у реґіоні популяції зникаючих степових рослин: чотири види ковили, три види сон-трави, горицвіт, з десяток орхідей, з-поміж котрих надзвичайно цінні Зозулинець обпалений та Венерині черевички, занесені до Червоної книги України. З птахів можна зустріти сірого сорокопуда, деркача, польового луня».

З вершин Касової гори відкриваються чудові краєвиди на р. Дністер, придністровську долину та Галич. 

Читайте також: На річках Прикарпаття очікується підйом води

Категорії
Життя
Новини
Loading...