«Система ЗНО працює на межі внутрішніх можливостей», – Томенчук. ФОТО

Івано-Франківському регіональному центру оцінювання якості освіти не вистачає коштів на зарплатню для працівників. Про це йшлося 10 червня на пресконференції з приводу ходу тестування...

Івано-Франківському регіональному центру оцінювання якості освіти не вистачає коштів на зарплатню для працівників.

Про це йшлося 10 червня на пресконференції з приводу ходу тестування ЗНО та його попередніх підсумків, інформує «Галка».

Директор Івано-Франківського регіонального центру якості освіти Богдан Томенчук заявив, що система зовнішнього незалежного оцінювання працює на межі внутрішніх можливостей. У штаті працює 17 людей, але невистачає коштів на виплати заробітної плати.

«Того року ми викинули 50 мільйонів через те, що скасували пробне ЗНО. За ці кошти всім працівникам можна було виплатити зарплатню. Цього року ми навіть не рахували, адже скасували математику у формі ДПА», – каже Томанчук.

Він додає, що Прикарпаття єдина область, яка прийняла програму підтримки зовнішнього незалежного оцінювання. За цією програмою підтримають дев’ятьох людей, які беруть участь у проведені ЗНО.

Заступник голови Івано-Франківської обласної ради Микола Палійчук додав, що на це з обласного бюджету йде 500 тисяч гривень.

Відповідальний за пункт тестування Генадій Косар розповів, що система ЗНО вдосконалюється щороку і вона не має загубитися. До слова, він отримав нагороду «Сотник зовнішнього незалежного оцінювання».

«Це той дороговказ, який допомагає дітям вступати на державні місця. Цього року ми всі гарно впоралися зі своєю роботою на пунктах тестування. Від Держпродспоживслужби, яка перевіряє заклади перед тестування, правоохоронці, які зараз працюють з нами та самих закладів освіти», – говорить Косар.

Читайте також: Блогер з Франківщини зіграє у фільмі “Де гроші”

Категорії
Життя
Новини
Loading...