7 проєктів отримали підтримку у літній хвилі програми “Малі ґранти Теплого Міста”

У літіній хвилі програми “Малі ґранти Теплого Міста” перемогли сім проєктів. Їх тематичними спрямуваннями є сучасне мистецтво, прогресивна освіта, екологія, енергоефективність, а також облаштування...

У літіній хвилі програми “Малі ґранти Теплого Міста” перемогли сім проєктів. Їх тематичними спрямуваннями є сучасне мистецтво, прогресивна освіта, екологія, енергоефективність, а також облаштування міського простору. Про це повідомляють на однойменній сторінці програми у Facebook, пише Суспільне Карпати

«Що відомо: Програма “Малі гранти Теплого Міста” оголошує про старт літньої хвилі програми та пропонує отримати гроші на реалізацію своїх ініціатив. На втілення ідеї можна отримати до 20 тисяч гривень»

Зокрема, переможцями стали наступні проєкти:

  • “Пантоніма для дітей” — ініціатива громадської організації Mim-theatre “IF”. На реалізацію ідеї ГО отримала 19 тисяч 725 гривень. 

Команда популяризує пантоміму як жанр мистецтва серед дітей молодшого та середнього шкільного віку через проведення низки безкоштовних занять для всіх охочих. Загалом планують провести шість занять, кожне з яких триватиме 45 хв. У межах зустрічей діти дізнаються коротку історію пантоміми через навчальні відео, навчаться на практиці накладати грим, показувати стилізовані рухи пантоміми та підготують разом короткі етюди, створюючи групою “історію живих скульптур”.

З 2018 року мистецький благодійний проєкт “На шапку” через мистецтво (музика, живопис, хореографія) розвиває культуру благодійності в місті. Цього літа команда має на меті зібрати гроші на придбання наркозно-дихального апарату в онкогематологічне відділення Івано-Франківської обласної дитячої лікарні. Зараз у відділенні на постійному лікуванні перебуває 25 дітей, частина з них — у важкому стані, вони проходять складне лікування в реанімаційному відділі.

Цьогоріч проєкт передбачає серію з восьми мистецьких заходів, які відбуватимуться що два тижні у четвер, починаючи із середини червня на площі Міцкевича.

  • 10 тисяч 791 гривню (часткове фінансування) отримає ГО “Нова атмосфера” на реалізацію проєкту “Драгомирчанська кухня”.

Команда проєкту хоче згуртувати молодше та старше покоління села Драгомирчани через спільно проведений час та передачу знань про традиційну кухню села. У межах проєкту школярі зможуть не тільки теоретично дізнатися про культуру харчування в селі, а й самостійно приготувати автентичні страви.

  • 18 тисяч 954 гривні на придбання сенсорного та дидактичного обладнання для корекційної педагогіки отримала ініціативна група реабілітаційного центру Івано-Франківської міської ради.

Завдяки обладнанню група має на меті створити безбар’єрне освітнє середовище для рівних умов доступу до навчання, корекційних занять та соціалізації дітей з особливими освітніми потребами.

Мета проєкту — збільшення можливості безкоштовного профорієнтованого дозвілля для дітей із сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, залучаючи їх до творчих занять у “Швейній школі”. Крім того, спонукою є підвищення рівня екосвідомості із переробки вторинної текстильної сировини серед дітей.

На базі “Швейної школи” команда організує п’ятиденний табір для дітей віком від 12 до 16 років, які перебувають у складних життєвих обставинах.

  • 19 тисяч 878 гривень на проєкт Urban Garden отримала ініціатива простору RE: laboratory.

“Urban Green Garden” — це освітній простір для дітей та підлітків на території міського саду, який розташований на даху інноваційного центру “Промприлад. Реновація” у центрі Франківська.

Проєкт пропагує культуру вирощування локальної їжі, міського фермерства, збору та переробки органічних відходів, що зменшують негативний вплив людини на довкілля. До навчальної програми освітнього простору входитимуть такі напрямки як мистецтво (образотворче, декоративно-прикладне, музичне мистецтво та фотографія), екологія та іноземні мови. Всі події будуть відбуватися безкоштовно просто неба.

  • Переможцем стала й ініціативна група “Центр розавитку Громад”. На облаштування простору у селі Колодіївка Франківської ТГ вона отримала 19 тисяч 890 гривень.

Ініціативна група хоче задовольнити запити жителів села для проведення активного відпочинку та занять спортом на свіжому повітрі. Відтак там хочуть облаштувати територію довкола озера і стадіон, що розташовані в селі.

Категорії
Місто
Новини
Loading...