“Скочимо до Ворохти” та Ворохатий: карпатського селища з’явився туристичний бренд. ФОТО

У селища Ворохта, що на Франківщині, з’явився власний туристичний бренд: лого та “тотемна” тваринка. Про це йдеться на сторіні Ворохтянської селищної ради у Facebook,...

У селища Ворохта, що на Франківщині, з’явився власний туристичний бренд: лого та “тотемна” тваринка. Про це йдеться на сторіні Ворохтянської селищної ради у Facebook, пише Суспільне Карпати.

На лого зображено вказівник, який також символізує форму лиж. Кольорова гама та ромбічні символи — з візерунку гуцульських килимів. У карпатського селища з'явився туристичний бренд — "Скочимо до Ворохти" та Ворохатий

Гасло Ворохти теж пов‘язане з історичним минулим, адже за легендою назва селища з’явилася у ХVII столітті.

“За переказами, у перших жителів присілка Мочерняків був слуга, що втік з польської армії, якого звали Ворохта. Він був дуже здібним, і до нього часто зверталися за порадами, приказуючи: “Іду до Ворохти”. Звідсіля й пішла в народі назва нового гірського поселення — Ворохта”, — йдеться у повідомленні. — Використавши діалектичне слово “Скочимо”, яке у широкому вжитку ворохтян, а також пов‘язавши його із стрибками з трампліна, отримали слоган: “Скочимо до Ворохти”.

У карпатського селища з'явився туристичний бренд — "Скочимо до Ворохти" та Ворохатий

У карпатського селища з’явився туристичний бренд — “Скочимо до Ворохти” та Ворохатий

Окрім того, брендарі презентували “тотемну” містичну та комічну тваринку Ворохти, яку назвали Ворохатий. Її планують використовувати у вигляді стікерів, смайликів, наліпок, а також для промоцій.

Читайте також: На Прикарпатті пройдуть Дні карпатської культури

Категорії
Культура
Новини
Loading...