COVID-вакцина Pfizer стала доступною для всіх охочих у центрах масової вакцинації

Вакцину проти COVID-19 Pfizer тепер використовуватимуть у центрах масової вакцинації, передає “УП Життя“. Вона буде доступна для всіх охочих, але з пріоритетом для людей...

Вакцину проти COVID-19 Pfizer тепер використовуватимуть у центрах масової вакцинації, передає “УП Життя“.

Вона буде доступна для всіх охочих, але з пріоритетом для людей похилого віку та людей із супутніми захворюваннями, повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

Україна очікує отримати близько 1 млн доз вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech від COVID-19 до кінця липня, тому цю вакцину зробили доступною для широкого загалу, – розповіли у МОЗ. 

Також в Україні у пунктах щеплень використовують вакцину CoronaVac від Sinovac Biotech.

Ті, хто отримав перше щеплення CoronaVac у цих центрах, зможуть щепитися другою дозою в тих же центрах або в пунктах щеплень.

Заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін нагадав, що за даними останніх досліджень, вакцина CoronaVac продемонструвала ефективність у 83,5% у запобіганні симптоматичних захворювань на COVID-19 та 100%-ефективність у попередженні госпіталізації та смерті. 

У пунктах щеплень також продовжується вакцинація другою дозою вакцини AstraZeneca тих, хто отримав першу дозу цієї вакцини будь-якого виробника (Covishield, AstraZeneca-SKBio), додали у МОЗ.

У понад 200 центрах масової вакцинації, які відкрилися в усіх областях України, щеплюють усіх охочих.
Пріоритет у них надається літнім людям, групам ризику, відповідно до Дорожньої карти та людям із супутніми захворюваннями, – нагадують у МОЗ.

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...