У Франківську пацієнтці зробили складну операцію на наднирнику

В Івано-Франківській центральній міській лікарні  пацієнтці зробили складну лапороскопічну операцію по видаленню величезної кісти наднирника. Пацієнтка потрапила у відділ хірургії з діагнозом кіста правого наднирника....

В Івано-Франківській центральній міській лікарні  пацієнтці зробили складну лапороскопічну операцію по видаленню величезної кісти наднирника.

Пацієнтка потрапила у відділ хірургії з діагнозом кіста правого наднирника. Про це повідомляють на сторінці Івано-Франківської ЦМКЛ.

За 4 дні до госпіталізації вона відчула різкі болі у верхній частині живота правого боку, і після проведення термінової комп’ютерної томографії було виявлено, що об’єм кісти збільшився з 3-4 см до розміру 700 мл. На той момент рівень гемоглобіну складав лише 66 г/л. Під час лапароскопічного огляду було виявлено кістозний утвір правого наднирника, що займав весь під печінковий простір. При мобілізації утвору та наднирника кіста розкрилася – було забрано до 700 мл згустків крові. Після даних маніпуляцій лікарями було прийнято рішення про проведення правобічної лапароскопічної адреналектомії разом з капсулою кісти.

Вже за 4 доби пацієнтка в задовільному стані виписана на амбулаторне спостереження. Остаточний діагноз – крововилив в кісту правого наднирника та постгеморагічна анемія.

Читайте також: Прикарпатські рятувальники попереджають про надзвичайну пожежну небезпеку

Категорії
Місто
Новини
Loading...