Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженці Чернівців, яка привласнила кошти фірми.

У 2016 році обвинувачену прийняли на роботу у фірму, яка займається дистрибуцією тютюнових виробів. Для успішного виконання покладених обов’язків працівниці надали доступ до грошових...

У 2016 році обвинувачену прийняли на роботу у фірму, яка займається дистрибуцією тютюнових виробів.

Для успішного виконання покладених обов’язків працівниці надали доступ до грошових коштів на корпоративному рахунку фірми та видали електронні платіжні засоби емітовані на її ім’я.

Працівниця несла повну відповідальність за суми, витрачені з корпоративної карти. Не дозволялось використовувати карту в особистих цілях. Однак обвинувачена, працюючи на посаді адміністратора офісу відділу продаж Івано-Франківської філії, здійснювала операції по зняттю грошових коштів в банкоматі та безготівковому розрахунку, не маючи наміру їх використання за призначенням, пов’язаним з виконанням посадових обов’язків. Таким чином, вона привласнювала вказані кошти фірми й відповідно авансові звіти про їх використання не подавала.

За період з 19 жовтня 2016 року до 20 листопада 2017 року обвинувачена привласнила та розтратила кошти Товариства на загальну суму понад 293 тис гривень.

У судовому засіданні обвинувачена свою вину у скоєному визнала повністю та підтвердила обставини вчинених злочинів. Так, обвинувачена зазначила в суді, що здійснювала операції по зняттю грошових коштів в банкоматі та безготівковому розрахунку, на особисті цілі. У вчиненому щиро покаялася, просила суд суворо її не карати.

Призначаючи покарання обвинуваченій, суд врахував те, що обвинувачена раніше несудима, кримінальні правопорушення вчинила вперше, працює на одному з місцевих телеканалів на штатній посаді молодшого менеджера з реклами, добровільно відшкодувала завдану шкоду та відсутність претензій з боку потерпілої сторони.

Крім того, суд врахував висновок, наданий в досудовій доповіді органу пробації, про можливість виправлення жінки без обмеження або позбавлення волі на певний строк, її щире каяття у вчиненому, активне сприяння розкриттю злочину. Вказані обставини та дані про особу обвинуваченої, суд визнає такими, що пом’якшують її покарання та істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого злочину, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Суд визнав жінку винною та призначив їй остаточне покарання у виді штрафу в розмірі 3000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 51 000 гривень з позбавленням права обіймати посади, пов’язані із повною матеріальною відповідальністю терміном на 1 рік.

Читайте також: На Прикарпатті чоловік намагався дати хабаря поліцейському

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...