Верховна Рада схвалила законопроєкт №2325 щодо перейменування державного свята “День захисника України”, що відзначається 14 жовтня, на “День захисників і захисниць України”.

Таке рішення підтримали 317 народних депутатів. “Це сприятиме гендерно-збалансованому висвітленню ролі військовослужбовців обох статей на військовій службі та належному вшануванню жінок та чоловіків –...

Таке рішення підтримали 317 народних депутатів.

“Це сприятиме гендерно-збалансованому висвітленню ролі військовослужбовців обох статей на військовій службі та належному вшануванню жінок та чоловіків – захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу на рівні державного свята”, – вважає авторка законопроєкту, депутатка Марина Бардіна.

За даними Міністерства оборони, сьогодні у Збройних силах України служать 27074 жінок-військовослужбовців, з них 949 – старші офіцери. Статус учасника бойових дій за участь в АТО/ООС надано 9916 жінкам, 166 військовослужбовиць у період з 2014 року відзначено державними нагородами України.

Читайте також: Прикарпатців попереджають про високу пожежну небезпеку

Категорії
Влада
Новини
Loading...