Учасник стрілянини поблизу президентської резиденції на Прикарпатті розповів свою версію події

9 липня в одному із відпочинкових комплексів на Франківщині, поблизу президентської резиденції, виникла сварка між двома компаніями туристів. Один з учасників інциденту вистрелив дівчині...

9 липня в одному із відпочинкових комплексів на Франківщині, поблизу президентської резиденції, виникла сварка між двома компаніями туристів. Один з учасників інциденту вистрелив дівчині в обличчя. Чоловік розповів Суспільному свою версію подій, які відбувалися уночі.

За словами Андрія Хижняка, 9 липня о 23-й годині він з вагітною дружиною та сином прокинувся від гучних вигуків компанії та запаху тютюнового диму. Коли ж чоловік зробив зауваження людям – вони проігнорували. Андрій Хижняк каже, почав стріляти, аби захиститися після того, як його намагався вдарити брат Анастасії.

“Її брат, за якого вона переживає, як говорить слідчий, — Джекі Чан — у повітрі “летить” мені у спину ногами. Тому отримав по обличчі від мене. Був на мене напад семи п’яних людей. Я захищався. Я міг випустити більше патронів запросто, якщо би того вимагала ситуація”, — каже чоловік.

Нагадаємо, 14 липня франківка Анастасія Бандеровська написала на своїй Instagram-сторінці, що 9 липня у фоє готелю поблизу президентської резиденції в Гуті в неї з братом стріляв один із відпочивальників – Андрій Хижняк.

За її словами, чоловік звинувачував компанію дівчини у порушенні громадського спокою. Брат Анастасії підійшов до чоловіка, щоб мирно закінчити конфлікт, однак отримав руків’ям пістолета по голові. Пізніше турист вистрілив в обличчя дівчини. Прокоментувати Суспільному інцидент Анастасія відмовилася, посилаючись на погане самопочуття.

Поліція перекваліфікувала стрілянину у готелі поблизу президентської резиденції в Гуті з умисного легкого тілесного ушкодження на хуліганство. Про це повідомила тимчасова виконувачка обов’язків речниці Нацполіції області Тетяни Іванюк. Також вона додала, що чоловік мав дозвіл на зброю.

“Під час досудового розслідування правоохоронці встановили та допитали всіх учасників та очевидців подій. Зокрема, поліція встановила особу, яка стріляла зі зброї, у результаті чого жителі Івано-Франківщини отримали травми. Йдеться про мешканця Київщини, у якого поліцейські вилучили зброю та спрямували її на експертне дослідження”, — розповіла Тетяна Іванюк.

За інформацією обласної прокуратури, якщо вину чоловіка доведуть, йому загрожує до семи років позбавлення волі.

Читайте також: У Франківську пам’ятку архітектури реставрують під готель

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...