П’ятирічний хлопчик проковтнув сім магнітів – їх видалили хірурги

Про нетиповий випадок розповіли медики обласної дитячої лікарні в Івано-Франківську, передає “Галка“. Нещодавно у місцеве хірургічне відділення поступив п’ятирічний хлопчик – за 17 днів...

Про нетиповий випадок розповіли медики обласної дитячої лікарні в Івано-Франківську, передає “Галка“.

Нещодавно у місцеве хірургічне відділення поступив п’ятирічний хлопчик – за 17 днів до цього він проковтнув сім дрібних магнітних кульок з іграшки. І хоч скарги на самопочуття у дитини були відсутні, під час рентгенологічного дослідження діагностували наявність магнітів в кишечнику, які не просуваються протягом 10 днів. Це стало показанням до оперативного втручання.

Вже під час операції медики виявили зрощення стінки тонкої кишки, де розташовані 4 магніти, із стінкою сліпої кишки, де виявлено 3 магніти. Фахівці видалили зайві предмети та провели необхідні лікувальні маніпуляції з кишками. В підсумку обійшлося без небезпечних ускладнень.

В більшості випадків небезпеку можна попередити. Переконайтеся, що іграшка відповідає віку дитини та є сертифікованою. Дітям раннього віку не дозволяйте бавитися без нагляду іграшками, які містять дрібні деталі та неякісно фіксовані частини та магніти. Дрібну моторику розвивати корисно, але лише під пильним наглядом дорослого.

Бережіть дітей! І пам’ятайте, що дитина потребує від батьків якнайбільше любові та уваги, а не безмірної кількості іграшок.

Категорії
Життя
Новини
Loading...