Івано-Франківщина: Яремче запрошує на Другий відкритий гуцульський карнавал та День міста

На День міста в Яремчі 25 липня відбудеться Другий відкритий гуцульський карнавал. На знімку: Перший гуцульський карнавал у 2019-му. На 14 годину дня заплановано,...

На День міста в Яремчі 25 липня відбудеться Другий відкритий гуцульський карнавал.

На знімку: Перший гуцульський карнавал у 2019-му.

На 14 годину дня заплановано, що платформи учасників колоною вирушать від готелю «Барон» центральною вулицею. Там можна буде оглянути кожну. За підсумками голосування онлайн на сторінці Яремчанської міськради у Фейсбуці визначать переможця. Результати конкурсу оголосять того ж вечора.

«Святкові заходи в Яремчі з нагоди Дня міста розпочалися 24 липня. Тут відбуваються різноманітні концерти на головній сцені середмістя, на майдані Свободи. На вулиці Свободи працює містечко майстрів та етноярмарок, кулінарні майстеркласи. Тут дають уроки гри на дримбі і трембіті. Охочі освоюють техніку бісероплетіння. А ще на гостей чекають безкоштовні екскурсії, – наголошує начальник відділу туризму та інвестиційної політики Яремчанського міськвиконкому Петро Бабчук.

У неділю 25 липня свято розпочнеться дефіле моделей етноодягу та його стилізацій, а ще театралізованим дійством – збором наречених на гуцульське весілля, майстер-класами з гуцульських танців. На грибну юшку запросить міський голова Андрій Мироняк.

Увечері відбудеться концерт місцевих народних колективів. Очікують і приїзд гостей – гуртів «Анця», Rock-H, «Цвіт кульбаби» та KALUSH, «Медовий полин», «КораЛЛі», SELFY та IVAN NAVI.

Варто нагадати, що Перший гуцульський карнавал у Яремчі відбувся 2019 року й зібрав тоді чимало гостей із різних районів Гуцульщини та інших етнорегіонів. То було колоритне дійство. Торік через карантин фестиваль не проводили. Тож тепер організатори обіцяють компенсувати втрачене та все зробити для того, щоб і місцеві мешканці, й туристи отримали незабутні враження від дійства. Для цього залучають і туроператорів.

Читайте також: На Івано-Франківщині у ставку знайшли тіло жінки

Категорії
Життя
Новини
Loading...