На Івано-Франківщині затримали порушника повітряного кордону. ВІДЕО

7 серпня вранці прикордонники відділу “Порубне” Чернівецького загону зафіксували над Івано-Франківщиною незаконний проліт літака типу Ан-2. Він летів з України в Румунію та назад....

7 серпня вранці прикордонники відділу “Порубне” Чернівецького загону зафіксували над Івано-Франківщиною незаконний проліт літака типу Ан-2. Він летів з України в Румунію та назад. Задля затримання порушника в небо здійнявся український військовий літак. Під час приземлення на одному з косівських аеродромів прикордонники затримали 4 людей, яких підозрюють у контрабанді.

Про це повідомляють на сайті Державної прикордонної служби України.

Побачивши літак типу Ан-2, прикордонники відразу повідомили до підрозділу Протиповітряної оборони Повітряних Сил України. З військового аеродрому в повітря піднявся військовий літак для примусового приземлення повітряного судна.

О 7:30 МіГ-29 Севастопольської бригади тактичної авіації імені Олександра Покришкіна перехопив цивільний літак типу Ан-2, повідомляють у командуванні Повітряних Сил ЗСУ у Facebook.

Військовий літак МіГ-29Командування Повітряних Сил ЗСУ/Facebook

Військовий літак МіГ-29

“Невдовзі під час приземлення літака на одному з аеродромів в Косівському районі Івано-Франківської області, за десятки кілометрів від кордону, оперативні співробітники Держприкордонслужби та військовослужбовці спецпідрозділу ДОЗОР затримали 4 людей. Після приземлення повітряного судна вони намагалися втекти на автомобілі”, — йдеться у повідомлення Державної прикордонної служби.

Про правопорушення повідомили підрозділам прокуратури та управління Служби безпеки України в Чернівецькій, Івано-Франківській областях. Прикордонники фіксують правопорушення, зокрема, незаконне транспортуванням сигарет в Румунію, та інші порушення, передбачені чинним законодавством.

Відкрите кримінальне провадження за ст. 334 (ККУ Порушення правил міжнародних польотів).

Читайте також:  На Івано-Франківщині медики зареєстрували 17 нових випадків СOVID-19

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...