COVID-19: на Прикарпатті повністю вакциновано 60 тисяч осіб

За попередню добу, 14 серпня в Івано-Франківській області всього проведено 772 щеплень. З них 573 особи отримали першу дозу вакцини, а 199 громадян були...

За попередню добу, 14 серпня в Івано-Франківській області всього проведено 772 щеплень. З них 573 особи отримали першу дозу вакцини, а 199 громадян були щеплені другою дозою, – інформує Фіртка з посиланням на Департамент охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА.

Загалом в області з початку кампанії вакцинації уже 60084 громадян отримали дві дози, ще  понад 110 тисяч прикарпатців наразі вакцинувались лише першою.

“Найважливіше зараз – це вакцинувати від коронавірусу якомога більше населення області, – каже в. о. директор департаменту охорони здоров’я Володимир Дзьомбак. Адже мова йде про збереження життя і здоров’я людей. Тому так необхідно вчасно сформувати колективний імунітет та запобігти поширенню третьої хвилі COVID-19. Який, до речі, цього епідсезону буде значно заразніший, агресивніший і з важчим перебігом, позаяк в області вже циркулює штам вірусу “Дельта”, – зазначає головний медик області Володимир Дзьомбак.

До речі, за словами медиків рівень захворюваності на COVID-19 як на Прикарпатті, так й в Україні загалом поступово збільшується.


Читайте також:  Відійшов у вічність лікар Івано-Франківської ОКЛ

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...