У Франківську презентували книгу про життя та діяльність Коновальця. ФОТО

Сьогодні, 19 серпня, у приміщенні Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Івана Франка відбулася презентація книги про полковника Армії УНР Євгена Коновальця. Про це...

Сьогодні, 19 серпня, у приміщенні Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Івана Франка відбулася презентація книги про полковника Армії УНР Євгена Коновальця.

Про це повідомляє Голос-Інфо.

«Євген Коновалець та його доба» – перевидання збірника статей, спогадів, документів і фотоматеріалів про життя та діяльність полковника Армії УНР, голови Української військової організації та Організації українських націоналістів Євгена Коновальця. Перше видання опублікували у 1974 році в Мюнхені, воно підсумком 16-літньої роботи зі збору матеріалів, присвячених Коновальцю. Дане перевидання доповнено коментарями та фотографіями до тексту, що відображають останні наукові дослідження, доповнюють і уточнюють події та імена, про які йдеться в книжці.

Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич написав передмову до нового видання. За його словами, у першому ж реченні він хотів захопити читача та привернути його увагу до постаті полковника УНР:

“Усі знають Степана Бандеру, всі знають Романа Шухевича і друзі, і прихильники, і вороги, і недруги, але, на жаль, окрім вузького кола націоналістів і істориків уже всі забули хто такий Євген Коновалець. Однак з творіння Євгена Коновальця,  тієї організації та атмосфери, яку він зумів створити, виникли такі історичні постаті, як Бандера, Шухевич, Стецько і десятки інших”.

Політик зауважив, що даний посібник зацікавить не лише істориків, але й пересічних громадян, яким небайдужа історія своєї держави.

Категорії
Життя
Новини
Loading...