Наскільки подорожчає харчування у школах Івано-Франківської громади

У школах Івано-Франківської територіальної громади може подорожчати харчування. Про це Суспільному повідомила заступниця директора міського департаменту освіти та науки Наталія Микула. За її словами, сніданки та...

У школах Івано-Франківської територіальної громади може подорожчати харчування.

Про це Суспільному повідомила заступниця директора міського департаменту освіти та науки Наталія Микула.

За її словами, сніданки та обіди у шкільних їдальнях навчальних закладів у Івано-Франківській громаді здорожчають майже на 10 грн.

Якщо сніданок коштував, скажімо, 20 грн, то за попередніми розрахунками він би мав коштувати десь в межах 28 грн. Ну і, відповідно, якщо обід був 25 грн, то, можливо, він буде понад 30 грн коштувати, — додала Наталія Микула.

Заступниця директора міського департаменту освіти та науки каже, що 25 серпня у ліцеї № 5 представники міської влади проведуть нараду із підприємцями, які забезпечують освітні заклади гарячим харчуванням. Саме там презентуватимуть нове шкільне меню. У ліцеях громади ввести його планують вже з наступного року.

Міністерство освіти розуміє, що за помахом палички, навіть при прийнятті санітарного регламенту, швидко змінити харчування не можна. І якщо було питання про введення нового виду харчування з 1 вересня в школах України, то зараз цей термін вони посунули. Нове харчування запровадять з 1 січня 2022 року. Усе тому, що потрібно спрямувати більше грошей на харчування, — розповіла Наталія Микула.

Категорії
Життя
Новини
Loading...