Прикарпатець отримав два роки тюрми за викрадення з пасовища корів

Також чоловік має сплатити 45,9 тис. грн матеріальної та 5 тис. грн моральної шкоди. Косівський районний суд Івано-Франківської області визнав винним у крадіжці корів...

Також чоловік має сплатити 45,9 тис. грн матеріальної та 5 тис. грн моральної шкоди.

Косівський районний суд Івано-Франківської області визнав винним у крадіжці корів мешканця села Кривопілля Верховинського району. Раніше судимому чоловіку присудили два роки тюремного ув’язнення, також він має сплатити потерпілому 45,9 тис. грн матеріальної та 5 тис. грн моральної шкоди. У матеріалах справи вказано, що чоловік двічі викрадав з пасовищ у Карпатах корів. Перший раз він перегнав трьох корів до подвір’я бабусі, але власник тварин швидко їх знайшов, а другого разу чоловіку таки вдалося продати двох корів.

У вироку суду, який був оприлюднений у четвер, 26 серпня, вказано, що 30 травня 2019 року з території пасовища в селі Волова, Кривопільської сільської ради чоловік викрав три корови та перегнав їх на пасовище своєї бабусі, щоб потім продати. Але зробити це не встиг, бо корів побачила сусідка, яка зателефонувала власнику і він їх забрав. Під час судового розгляду, власник корів відмовився від жодних претензій і просив не карати викрадача.

У другому епізоді справи йдеться про те, що 25 листопада 2019 року обвинувачений викрав двох корів з території пасовища по вул. Жаб`євський потік в селищі Верховина. Чоловік зловив їх та прив’язав до огорожі і цього ж дня продав. Покупцеві пояснив, що йому потрібно гроші на лікування матері.

Під час судового розгляду обвинувачений заперечував свою причетність до другого епізоду, але суд, після допиту свідків прийшов до висновку, що чоловік винен. Йому призначили два роки позбавлення волі та зобов’язали сплатити 45,9 тис. грн завданої матеріальної шкоди та 5 тис. грн заподіяної моральної шкоди. Додамо, що рішення суду ще не набуло чинності, оскільки обвинувачений ще має час, щоб подати апеляцію.

Читайте також: В Івано-Франківську провели ярмарок вакансій. ВІДЕО

Категорії
Трафунки
Новини
Loading...