Франківський театр у Києві зібрав аншлаг – показав унікальну виставу

На сцені Київського Національного театру імені Івана Франка виступили гості – Івано-Франківський Національний театр імені Івана Франка з виставою «Коляда та й плєс… ізпрежди...

На сцені Київського Національного театру імені Івана Франка виступили гості – Івано-Франківський Національний театр імені Івана Франка з виставою «Коляда та й плєс… ізпрежди віка» 

Автори вистави (режисер народний артист Украіни Ростислав Держипільський) об’єднали в одній святковій містерії традиції та набутки святкування Різдва з різних куточків України, пише Главком.

Ці перші гучні гастролі нового 2022 року зібрали у престижному столичному залі аншлаг. Серед гостей – політики, медійники, актори. Завітала на «Коляду» заслужена артистка України Ірма Вітовська-Ванца, яка задіяна у двох виставах західних франківців – «Гамлет» та «Оскар і Рожева Пані».

Вистава «Коляда та й плєс…» – містична подорож у світ національних традицій святкування святого Різдва: з прадавніми колядками, запальними гуцульським танцями, бурсацьким вертепом, частуванням глядачів у театральному залі. Ця постановка є візитівкою знаменитого Франківського театру ще з 2019 року.

Категорії
Культура
Новини
Loading...