Як у Франківську утворили символічний живий ланцюг до Дня Соборності України. ФОТО

Франківці долучилися до відзначення Дня Соборності України. Сьогодні, 22 січня, від будівлі готелю “Дністер” сотні учасників акції утворили живий ланцюг до готелю “Київ”, інформує...

Франківці долучилися до відзначення Дня Соборності України.

Сьогодні, 22 січня, від будівлі готелю “Дністер” сотні учасників акції утворили живий ланцюг до готелю “Київ”, інформує “Галицький кореспондент”.

Цей ланцюг є символічним, адже саме в цей день 1990 року біля готелю “Дністер” розпочався живий ланцюг, який з’єднав Івано-Франківськ, Львів та Київ.

Організатори дійства наголошують, що цей день також є нагадуванням владі міста та забудовнику про руйнацію історичної пам’ятки готелю “Дністер”.

“Сьогоднішня акція це два в одному – синтез символічності в День злуки, а з іншого боку нагадування про ситуацію, яка склалася та довгий час триває. Вона дотепер не вирішилась. Хочемо привернути увагу до проблеми колонади Дністра, і нашої будівлі”, – розповідає Павло Валько, мешканець будинку, член організації “Кам’яниця Австрія”.

Організатори акції хочуть, щоб будівля відновила свій історичний вигляд, функціонувала як єдина споруда і була повернена у власність держави.

Знімками поділився франківський фотограф Руслан Веселий.

Від історичного готелю “Дністер” до готелю “Київ”. Як і в 1990 в День Злуки так і сьогодні франківці символічно об’єднались в живий ланцюг. . Метою сьогоднішнього ланцюга єдності показати системне руйнування історичної спадщини міста і яскравий приклад незаконну перебудову готелю “Дністер” замість реставрації. Нові власники вкотре порушили норми і не виконали обіцянки, – дописує фотограф.

Категорії
Культура
Новини
Loading...