Прикарпаття увійшло у трійку областей із найнижчим показником вакцинації проти COVID-19

Івано-Франківщина ввійшла у трійку областей України з найменшою кількістю щеплених проти COVID-19 людей. Двома дозами вакцини в області імунізувалися 30,5% прикарпатців. Про це на...

Івано-Франківщина ввійшла у трійку областей України з найменшою кількістю щеплених проти COVID-19 людей. Двома дозами вакцини в області імунізувалися 30,5% прикарпатців.

Про це на брифінгу в облдержадміністрації розповів регіональний координатор із вакцинації Микола Стовбан, передає “Суспільне”.

Франківка Вікторія Варварук прийшла в університетську клінікуІвано-Франківськогонаціонального медичного університету, щоб щепитися другою дозою вакцини проти COVID – 19. Дівчина розповідає, що обрала препарат Pfizer/BioNTech. Через пів року вона планує вакцинуватися бустерною дозою.

Я вакцинувалася першою дозою 18 січня. Відрахувала діапазон 21–28 днів, аби було вчасно, і сьогодні якраз – друга доза. Я прочитала відгуки, здається, що Pfizer мені найбільше підходить, бо я люблю за кордон їздити, а цю вакцину найбільше сприймають у світі, — каже Вікторія Варварук.

Станом на 14 лютого у центрах масової вакцинації немає вакцини AstraZeneca, розповідає сімейна лікарка центральної міської лікарні Оксана Бляхарська. Але цей препарат можна замінити іншими вакцинами, каже вона.

У понеділок людей трохи мало. Станом на 11:30 вакцинували десь 18 людей, які щепилися препаратами CoronaVac і Pfizer. На імунізацію вакциною Moderna сьогодні не було охочих. Препарату AstraZeneca зараз немає, але можна щепитися різними вакцинами, комбінувати їх, тому мРНК-вакцини, такі як Pfizer і Moderna, можуть її цілком замінити, — розповідає Оксана Бляхарська.

За його словами, Міністерство охорони здоров’я рекомендує таким людей щепитися іншими вакцинами. Наразі невідомо, коли Івано-Франківщина отримає препарат AstraZeneca.

Нагадаємо, що відсьогодні українці віком 60+ можуть оплатити комуналку з коштів “єПідтримки”.

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...