Помер відомий журналіст та краєзнавець Роман Фабрика

В Івано-Франківську відійшов у вічність Заслужений журналіст України Роман Фабрика. Про це повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків “З сумом повідомляю, що у кращий...

В Івано-Франківську відійшов у вічність Заслужений журналіст України Роман Фабрика.

Про це повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків

“З сумом повідомляю, що у кращий світ відійшов Почесний громадянин Івано-Франківська, засновник і власник Музею родинних професій Роман Фабрика. Співчуття рідним. Вічна пам’ять”, – сказав мер.

Роман Фабрика — народився 18 жовтня 1940 року у селі Радча. Відома та шанована в Івано-Франківську людина. Заслужений журналіст України, почесний громадянин рідного міста. Саме він відкрив тут перше місцеве телебачення. Автор фотоальбому про українців, що жили на території Польщі, а потім були депортовані («Лемки: роки і долі»). Лауреат багатьох премій, в тому числі Івана Франка та Богдана Бойка; має почесну нагороду «За заслуги перед Прикарпаттям». Заслужений журналіст України,  Почесний громадянин міста Івано-Франківськ, Почесний краєзнавець України, Лауреат премій «Золоте перо» та імені Богдана Бойка, засновник і власник Музею родинних професій.

Категорії
Життя
Новини
Loading...