Паралімпіада-2022: у перший день українці здобули три медалі

У перший змагальний день українці змагалися в біатлоні, де розігрувалося шість комплектів медалей в спринтерських гонках. Наші спортсмени вибороли три медалі. Перший комплект медалей...

У перший змагальний день українці змагалися в біатлоні, де розігрувалося шість комплектів медалей в спринтерських гонках. Наші спортсмени вибороли три медалі.

Перший комплект медалей був розіграний в сидячому класі серед жінок, 19-річна українка Анастасія Лалетіна фінішувала десятою. А “золото” виграла американка українського походження Оксана Мастерс, пише Суспільне.

А от у наступних трьох спринтах українці здобули нагороди. Першу медаль Пекіна-2022 виграв Тарас Радь (спортсмен з ураженням опорно-рухового апарату), він став віцечемпіоном у спринті.

Друге “срібло” для України виграла Людмила Ляшенко (спортсменка з ураженням опорно-рухового апарату), яка теж фінішувала другою в спринті (клас стоячи).

Окрім того, ще дві українки опинилися у топ-6: Юлія Батенкова-Бауман фінішувала четвертою, а Ірина Буй – шостою.

А перше “золото” України здобув 33-річний Григорій Вовчинський (спортсмен з ураженням опорно-рухового апарату) у спринті в класі стоячи. Українець випередив найближчого суперника на 46 секунд.

Увечері 4 березня відбулася церемонія відкриття Ігор.

Прапорносцем від України на церемонії відкриття Паралімпіади-2022 був біатлоніст Максим Яровий.

Через повномасштабне вторгнення Україні приділили чимало уваги. Організатори змагань підсвітили арену у синьо-жовтий колір.

Представництво України на церемонії відкриття Паралімпіади-2022 – серед найчисельніших.

На Паралімпіаді-2022 Україна виступатиме лише у двох видах спорту – лижних перегонах та біатлоні.

Нагадаємо: На Іграх у Пхьончхані у 2018 році українці здобули 22 медалі.

Читайте також: В Івано-Франківську впроваджується обов’язкова реєстрація внутрішньо переміщених осіб

Категорії
Спорт
Новини
Loading...