Франківські волонтери під час благодійного ярмарку зібрали 42 тис. грн для ЗСУ

Івано-франківські волонтери під час благодійного ярмарку “Солодка допомога” зібрали 42 тис. грн. Гроші передадуть на закупівлю амуніції для захисників України. Про це в етері...

Івано-франківські волонтери під час благодійного ярмарку “Солодка допомога” зібрали 42 тис. грн. Гроші передадуть на закупівлю амуніції для захисників України. Про це в етері Українського радіо Карпати повідомила координаторка проєкту Влада Ткачишин.

Ярмарок відбувся 26 березня на Вічевому майдані. Це — вже другий такий захід, який організували учасники Івано-Франківського осередку “Фундації регіональних ініціатив”. Під час першого зібрали 8 100 грн.

"Жертвували 500 грн за печиво". Як в Івано-Франківську пройшов благодійний ярмарок

“Цього разу до організації ярмарку долучився молодіжний центр “Параграф”. Участь у заході взяли 28 пекарів-волонтерів, які готували випічку вдома. Також до ініціативи долучилися місцеві представники малого бізнесу. Тому солодощів було дуже багато – печиво, зефір, кекси, цукерки, рогалики, круасани, пиріжки, слойки”, — каже координаторка.

За словами Влади Ткачишин, напередодні волонтери провели два майстер-класи для людей, які вимушено переїхали з інших регіонів України. Виготовлену на навчаннях випічку теж продали на ярмарку.

"Жертвували 500 грн за печиво". Як в Івано-Франківську пройшов благодійний ярмарок
“Було дуже багато людей, які купували солодощі. Жертвували і по 500 грн за печиво вартістю 10 грн. І не просили решти. Були такі, які просто давали гроші і нічого не купували. Дехто купував одразу цілими коробками і теж давав значно більше, ніж усе коштувало. Ми планували зібрати 20 тис. грн, а в результаті отримали удвічі більше. Це свідчить про згуртованість людей, про готовність допомагати ЗСУ і про те, що навіть, якщо ти не учасник ТРО чи ЗСУ, і не волонтер, то допомагати можна будь-яким чином”, — говорить координаторка ярмарку.
З її слів, за три години продали майже усі солодощі і заробили 42 тис. грн. Коли закінчували ярмарок, пролунала повітряна тривога, тож те, що залишилося, занесли до ЦНАПу як гуманітарну допомогу.
Категорії
Життя
Новини
Loading...