Цифри щодня зростають: через російське повномасштабне вторгнення Україна вже втратила 564,9 мільярда доларів

564,9 мільярда доларів – саме такою є сума єдиноразових втрат, яких зазнала Україна від російського повномасштабного вторгнення. Про це на своїй сторінці у мережі...

564,9 мільярда доларів – саме такою є сума єдиноразових втрат, яких зазнала Україна від російського повномасштабного вторгнення.

Про це на своїй сторінці у мережі Фейсбук повідомила Юлія Свириденко, перша віцепрем’єрка, міністерка економіки, передає Фіртка.

«Існують щонайменше два методи їхнього підрахунку. Перший – це оцінка втрат від безпосередніх руйнувань, другий – розрахунок втрат від загального впливу бойових дій, тобто усіх наслідків, включно з погіршенням економічної ситуації в державі, зростанням безробіття, блокуванням торгівлі, зниженням споживчого попиту тощо», – пише Свириденко.

Наразі структура руйнувань наступна:

  • 119 млрд дол. США – втрати інфраструктури (зруйновано та пошкоджено майже 8 тис. км доріг, десятки залізничних станцій, аеропорти);
  • 112 млрд дол. США – втрати ВВП у 2022 році;
  • 90,5 млрд дол. США – втрати цивільного населення (10 млн кв. м житла, 200 тис. автомобілів, продовольче забезпечення 5 млн осіб);
  • 80 млрд дол. США – втрати підприємств та організацій;
  • 54 млрд дол. США – втрати прямих інвестицій в українську економіку;
  • 48 млрд дол. США – втрати державного бюджету.

Варто зазначити, що кожного дня цифри змінюються і, на жаль, вони зростають.

«Саме тому Україна, попри всі перешкоди, буде домагатися стягнення з агресора компенсаційних виплат. Як за судовими рішеннями, так і за рахунок передачі нашій державі заморожених активів рф.

Зло неодмінно буде покаране й росія на собі відчує всю тяжкість власних злочинних дій на території України», – підсумувала міністерка.

Категорії
Гроші
Новини
Loading...