Бюджет Калуської громади зібрав більше доходів, ніж за три місяці минулого року

На офіційному сайті Калуської міської ради оприлюднили інформацію про надходження коштів до бюджету Калуської громади у січні-березні 2022 року. У цілому план по доходах...

На офіційному сайті Калуської міської ради оприлюднили інформацію про надходження коштів до бюджету Калуської громади у січні-березні 2022 року. У цілому план по доходах не виконується.

Зокрема, до загального фонду бюджету громади впродовж перших трьох місяців року планували зібрати понад 148,3 млн гривень (без врахування трансфертів — субвенцій з державного та інших бюджетів). Тим часом за три місяці року надійшло майже 144,6 млн гривень. Утім це суттєво більші надходження, ніж громада отримала за аналогічний період минулого року — 128,5 млн гривень, інформують “Вікна”.

Упродовж березня до загального фонду міського бюджету надійшло близько 43,9 млн гривень і це майже на 4 млн гривень більше, ніж за березень минулого року.

Найбільшу питому вагу у доходах загального фонду міського бюджету займає податок з доходів фізичних осіб: за перших три місці року планували 90,8 млн гривень доходів від цього податку, отримали трохи менше — понад  90,1 млн гривень. З них 28,7 млн гривень — у березні, що на 3 млн гривень або на 10,5% більше, ніж у березні минулого року.

До речі, у цілому по області план доходів по ПДФО за перших три місці року перевиконаний на 11,5%. Як повідомляє офіційний сайт Івано-Франківської обласної державної адміністрації, у середньому по області у першому кварталі надійшло 1004,8 гривні ПДФО в розрахунку на одного мешканця. Показник по Калуській громаді є вищим і становить 1020,2 гривні на одного мешканця. А найбільше у розрахунку на одного мешканця надійшло ПДФО у Поляницькій і Ямницькій громадах — близько 2,7 тис. гривень.

Щодо плати за землю, то загалом по області місцеві бюджети отримали на 14,3% менше таких доходів, ніж планували, і на 4,1% менше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Не виконується план доходів від плати за землю і у Калуській громаді: за три місці надійшло близько 20,6 млн гривень при очікуваних майже 25 млн гривень (мінус 17%). Торік за перших три місці року до бюджету надійшло 23,7 млн гривень плати за землю (цього року — на 13% менше). Однак, якщо у березні минулого року до бюджету Калуської громади перерахували близько 5,6 млн гривень плати за землю, то у березні цього року — майже 6,6 млн гривень.

Третій найбільший податок у структурі доходів загального фонду — єдиний податок. У цілому по області його отримали на 13% більше, ніж планували, і на 21,3% більше до аналогічного періоду минулого року. У першому кварталі перевиконаний план доходів по єдиному податку і в Калуській громаді: надійшло понад 20,5 млн гривень при плані 18,4 млн гривень (плюс 11,5%) та проти 17,4 млн гривень у минулому році (плюс 18%). За березень 2022 року до бюджету Калуської громади перерахували близько 2,8 млн гривень єдиного податку проти 2,2 млн гривень у березні минулого року.

Щодо спеціального фонду міського бюджету, то за перших три місяці року його недовиконання є суттєвішим, ніж загального фонду: надійшло 9,9 млн гривень при плані 19,3 млн гривень. Утім, це все таки значно більше, ніж за аналогічний період минулого року: тоді до спеціального фонду бюджету громади перерахували 7,6 млн гривень.

Категорії
Гроші
Новини
Loading...