На Івано-Франківщині організували благодійний продаж футболок на підтримку бійців “десятки”

На Івано-Франківщині фонд підтримки гірсько-штурмової бригади “Едельвейс” організував продаж футболок із тематичним артпринтом. Про це кореспондентці Суспільного розповіла представниця фонду Мар‘яна Мацьків. За її...

На Івано-Франківщині фонд підтримки гірсько-штурмової бригади “Едельвейс” організував продаж футболок із тематичним артпринтом. Про це кореспондентці Суспільного розповіла представниця фонду Мар‘яна Мацьків.

За її словами, усі гроші, зароблені з благодійного розпродажу, спрямують на допомогу бійцям “десятки”. На всіх футболках, які виставлені на продаж, зображені троє бійців. Один із них одягнений у гуцульський кептарик. Також на одязі вишитий девіз 10 окремої гірсько-штурмової бригади — “Зі щитом або на щиті”.

Підтримай "едельвейсів". На Івано-Франківщині організували благодійний продаж футболок

“Для нас такі благодійні розпродажі — новинка. Ми зазвичай допомагаємо нашим бійцям із пошуком військової амуніції чи необхідної техніки, передачею харчів, а тут — благодійний аукціон. Ба більше — й процес пошиття футболок, налагодження виробництва і логістики для нас — нове. Досі ми схожого не робили, але вирішили ризикнути, бо зараз важливо підтримувати наших воїнів усіма методами. Адже хлопці щодня потребують нашої допомоги як матеріальної, так і моральної”, — розповідає Мар’яна Мацьків.

З її слів, ілюстрацію з “едельвейсами” волонтери фонду побачили у соціальних мережах в одного зі львівських видавництв. Тоді ж вони попросили у них надати дозвіл на використання артпринта для своїх футболок.

Підтримай "едельвейсів". На Івано-Франківщині організували благодійний продаж футболок

“Цей крутий арт створила Дарця Зіронька для одного львівського видавництва мальописів. Принт так і називається — “Едельвейси”. Ця ілюстрація — із серії “Новий Український Пантеон”. Там є дуже багато малюнків, зокрема на військову тематику. На принті, який ми шиємо на футболках, дійсно зображені бійці з 10 окремої гірсько-штурмової бригади. До речі, один із них — це реальний прототип. Цей захисник дійсно зараз служить у бригаді. Ми дуже вдячні львівському видавництву за допомогу, адже вони безкоштовно надали нам дозвіл на використання арту. Консультували нас, як краще шити футболки, щоб вони були якісними”, — розповідає Мар’яна Мацьків.

Підтримай "едельвейсів". На Івано-Франківщині організували благодійний продаж футболок

Першу партію із п’ятисот футболок виготовили майстри на швейній фабриці у Львові, розповідає Мар‘яна Мацьків. Зараз фонд підтримки приймає лише передзамовлення. А вже з наступного тижня стартує офіційний розпродаж. Вартість однієї футболки із тематичним артпринтом — 600 грн.

“Цей благодійний продаж має дві мети. Насамперед ми хочемо такими тематичними зображеннями, які є на футболках, героїзувати бійців “десятки”. Адже хлопці зараз мужньо захищають Україну та її незалежність. Було б круто, коли після нашої перемоги вони повернуться додому і побачать когось із місцевих жителів у такій футболці. Ну і, звісно, ми хочемо допомогти нашим захисникам матеріально. Щодня запитів дедалі більше: хлопцям на передову потрібна військова форма, амуніція, техніка. А гроші з продажу футболок ми стовідсотково витратимо на всі потреби військових”, — каже Мар’яна Мацьків.

Підтримай "едельвейсів". На Івано-Франківщині організували благодійний продаж футболок

За її словами, фонд підтримки гірсько-штурмової бригади “Едельвейс” виготовлятиме тематичні футболки залежно від попиту на них та кількості замовлень. У Коломиї з наступного тижня буде доступний самовивіз. Іншим покупцям відправлятимуть замовлення “Новою Поштою”.

Оформити передзамовлення можна за посиланням.

Категорії
Життя
Новини
Loading...