На Прикарпатті стартує тиждень імунізації населення. Що про це відомо

24 квітня на Прикарпатті стартує тиждень імунізації населення. Триватиме він до кінця місяця. Про це на брифінгу в обласній військовій адміністрації розповіла експертка з...

24 квітня на Прикарпатті стартує тиждень імунізації населення. Триватиме він до кінця місяця. Про це на брифінгу в обласній військовій адміністрації розповіла експертка з епідеміології Євгенія Чурпіта.

З її слів, медзаклади Івано-Франківщини забезпечені всіма видами вакцин, які необхідні для проведення планових щеплень. Проте, каже експертка, наразі в області немає вакцини проти гепатиту В.

“Вакцинація не закінчується в дитячому віці. Її треба проводити й дорослим, особливо сьогодні, коли проводяться бойові дії. І це стосується захисту від дифтерії, правця. Також для дорослих рекомендуємо вакцинацію проти гепатиту В, пневмококової інфекції та сезонного грипу”, — каже Євгенія Чурпіта.

Вона додає, що в медзакладах області отримати щеплення можуть і люди, які переїхали на Франківщину з інших регіонів України. Для цього їм потрібно звернутися в поліклініки до сімейних лікарів чи педіатрів.

Календар профілактичних щеплень передбачає обов’язкову вакцинацію від 10 захворювань, каже експертка. Зокрема, від туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, правця, кашлюка, кору, гепатиту, гемофільної інфекції, краснухи та епідемічного паротиту. Також з 2022 року до цього переліку віднесли й імунізацію проти пневмококової інфекції.

“Вакцини – це один з найефективніших, найпотужніших та найдієвіших інструментів для збереження здоров’я населення. Імунізація є питанням національної безпеки”, — Євгенія Чурпіта.

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...