Путін погодився на залучення ООН і МКЧХ до евакуації з “Азовсталі” – офіс генсека ООН

Президент країни-агресора нібито дав принципову згоду. Офіс Генерального секретаря ООН за підсумками його переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним оголосив про згоду Росії провести евакуацію з...

Президент країни-агресора нібито дав принципову згоду.

Офіс Генерального секретаря ООН за підсумками його переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним оголосив про згоду Росії провести евакуацію з “Азовсталі”. 

Про це в заяві повідомив Стефан Дюжаррік, прес-секретар Генерального секретаря Антоніу Гутерріша.

Повідомляється, що під час зустрічі тет-а-тет, що відбулася в Москві 26 квітня, президент РФ Володимир Путін і генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш обговорили пропозиції щодо гуманітарної допомоги та евакуації цивільного населення із зон конфлікту у зв’язку з ситуацією в Маріуполі.

Президент дав принципову згоду на участь ООН і Міжнародного Комітету Червоного Хреста в евакуації мирних жителів з заводу “Азовсталь” в Маріуполі, – йдеться в заяві. 

Подальші обговорення будуть проведені з Управлінням ООН з координації гуманітарних питань і Міністерством оборони Росії. 

Зазначимо, що російські ЗМІ за підсумками переговорів з посиланням на МЗС РФ повідомляють про готовність Росії “розглянути ініціативи ООН щодо полегшення страждань цивільного населення на Україн”. І тільки в разі, “якщо вони будуть справді сприятимуть цьому”. 

Крім того, сповіщають, під час зустрічі Путін збрехав Гуттерішу, заявивши, що гуманітарні коридори працюють, а на “Азовсталі” немає цивільних осіб – тільки “терористи”. 

Після візиту у РФ Гутерріш відправиться до Києва. 

Категорії
Надзвичайні новини
Новини
Loading...