Від початку війни у Калуському пологовому будинку народили 15 жінок-переселенок

З 24 лютого у Калуському пологовому будинку, що на Івано-Франківщині, народили 15 жінок-переселенок. Загалом за два місяці в медустанові з’явилися на світ приблизно 130...

З 24 лютого у Калуському пологовому будинку, що на Івано-Франківщині, народили 15 жінок-переселенок.

Загалом за два місяці в медустанові з’явилися на світ приблизно 130 дітей. Про це Суспільному розповіла завідувачка фізіологічного відділення Леся Григорів.

26 квітня у пологовому будинку Калуша народила сина жителька Харкова, яка вимушено переїхала на Івано-Франківщину.

Зі слів Лесі Григорів, породілля ще кілька днів перебуватиме у медзакладі.

До повномасштабної війни жінка з донечкою шість років жила у Харкові та працювала тренеркою з дзюдо. Однак після перших вибухів у місті 24 лютого, вони переїхали на Полтавщину до родичів.Там прожили тиждень та вирішили їхати у більш безпечні області.

Прихисток родина отримала у Самборі, а потім знайшли знайомих в Калуші та переїхали. 26 квітня жінка народила справжнього богатиря Даніеля вагою 4 240 г. Здоров’я мамусі та малюку, — пишуть на Facebook-сторінці Калуського пологового будинку.

Завідувачка фізіологічного відділення Леся Григорів розповіла, що всього з початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну у Калуському пологовому будинку народили малюків 15 жінок, які вимушено переїхали з інших регіонів. З 24 лютого у медзакладі прийняли приблизно 130 пологів.

У бомбосховищі жінки не народжували, але під час перейм спускалися в укриття. Дітки народжувалися між повітряними тривогами, — каже Леся Григорів. — Бомбосховище готували ще до війни, чистили все там, поприбирали. А вже з початку війни нам волонтери гуманітарну допомогу підготували — дали постіль, ковдри, подушки, воду і чай на випадок, якщо довше треба сидіти в укритті.

Народжували у Калуському пологовому будинку жінки із Київщини, Запоріжжя, Мар’їнки, Станиці Луганської, розповідає Леся Григорів. Зараз у пологовому перебувають дві породіллі та три пацієнтки у кімнаті патологій, які вимушено переїхали з інших регіонів України.

Категорії
Життя
Новини
Loading...