У Калуші власник квартири, який поранив ножем орендаря, сплатить штраф

Власник квартири, який завдав ножовий удар орендарю, притягнений до відповідальності. Про це інформує пресслужба Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області, передає Фіртка. У судовому засіданні встановили, що в...

Власник квартири, який завдав ножовий удар орендарю, притягнений до відповідальності.

Про це інформує пресслужба Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області, передає Фіртка.

У судовому засіданні встановили, що в листопаді 2021 року біля будинку у Калуші між обвинуваченим та потерпілим, який попередньо винаймав у нього житло, стався конфлікт.

Згодом мешканець Калуша завдав потерпілому удар ножем в ділянку лівого плеча.

Внаслідок цього потерпілий отримав тілесні ушкодження у вигляді колото-різаної рани в ділянці плеча, яка згідно з висновком експерта відноситься до легких тілесних ушкоджень, що викликали короткочасний розлад здоров’я.

Обвинувачений протягом судового розгляду вину у пред’явленому обвинуваченні визнавав частково.

Стверджував, що дійсно поводився агресивно щодо потерпілого, оскільки він та його друзі спровокували його. Не заперечував, що мав ніж у руці, однак зазначав, що не завдавав потерпілому удар даним ножем.

За його словами, ніж він взяв для свого захисту. Однак, в останньому слові свою вину у вчиненні інкримінованого йому діяння визнав та просив його суворо не карати.

Потерпілий в судовому засіданні розповів, що домовився із власником житла про оренду квартири на одну добу та прийшов туди разом зі своєю дівчиною, провів з нею деякий час та провів її додому.

Після цього до нього на орендовану квартиру за погодженням з обвинуваченим прийшли його друзі, де вони проводили час.

Близько 23:00 години прийшов власник квартири та почав виганяти їх з квартири, бо, з його слів, були скарги сусідів на їхню поведінку. Після цього він з друзями покинули квартиру, однак забули там деякі речі.

Оскільки, вони забули в орендованій квартирі речі, то домовилися із власником квартири про зустріч, щоб забрати їх. Близько 00:00 годині потерпілий з друзями на таксі під’їхали до будинку, обвинувачений відкрив двері автомобіля, тримаючи в обох руках по великому ножу, нахилився в салон автомобіля та спробував завдати удар дівчині, однак не попав.

Після цього вона перескочила з місця, де сиділа, а він відчув удар в ліву руку в ділянку біцепса та в нього відкрилася кровотеча.

Дії обвинуваченого слід кваліфікувати за ч. 2 ст. 125 КК України, оскільки він умисно спричинив легкі тілесні ушкодження потерпілому, що викликали короткочасний розлад здоров’я. Суд вирішив призначити покарання обвинуваченому у вигляді штрафу в розмірі 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 1 700 гривень.


Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...