Євросоюз розпочинає “план Маршалла” для України – Шарль Мішель

Президент Європейської ради Шарль Мішель вважає, що донорська конференція, яка пройде в столиці Польщі Варшаві 5 травня, стане відправною точкою для європейського «плану Маршалла»...

Президент Європейської ради Шарль Мішель вважає, що донорська конференція, яка пройде в столиці Польщі Варшаві 5 травня, стане відправною точкою для європейського «плану Маршалла» для України.

Як передає Укрінформ, таку думку Мішель висловив у ексклюзивному інтерв’ю агенції «Інтерфакс-Україна» напередодні конференції, в якій він візьме участь.

Ця конференція має бути, на мою думку, відправною точкою для якогось європейського плану Маршалла для України. Це саме те, що ми маємо зробити, ми маємо надіслати потужний сигнал щодо того, що підтримуватимемо Україну настільки, наскільки це можливо, – сказав президент Євроради.

При цьому він провів порівняння нинішніх подій з подіями «минулого століття, коли далекоглядні люди вирішили інвестувати, щоб відновити європейський континент після Другої світової війни».

Зараз, у цьому столітті, війна проти України є людською трагедією, що означає, що далекоглядні лідери сьогодні повинні дати сигнал, що ми будемо мужні, будемо тверді, щоб підтримати Україну не лише словом, не лише промовами — цього недостатньо — потрібні рішення, потрібні гроші, нам потрібна сильна координація, нам потрібна політична воля, – додав Мішель.

Категорії
Політика
Новини
Loading...