Британія ввела санкції проти найбільшого виробника сталі в РФ, співвласником якого є Абрамович

Велика Британія запровадила санкції проти міжнародної гірничо-металургійної корпорації Evraz, що належить російським власникам. Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві на сайті британського уряду. Сьогодні...

Велика Британія запровадила санкції проти міжнародної гірничо-металургійної корпорації Evraz, що належить російським власникам.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві на сайті британського уряду.

Сьогодні (четвер, 5 травня – ред.) уряд Великої Британії оголосив про введення санкцій проти Evraz plc. Металургійна і гірничовидобувна компанія працює в галузях, що мають стратегічне значення для уряду росії, – йдеться у заяві.

Як зазначається, Evraz plc виробляє 28% всіх залізничних коліс і 97% залізничних колій в росії. Це має життєво важливе значення, оскільки росія використовує залізницю для переміщення ключових військових поставок і військ на лінію фронту в Україні, зауважив британський уряд у заяві.

Поряд з існуючими заходами, ця дія ще більше буде стримувати компанії, що працюють у стратегічних секторах росії. Сьогоднішнє заморожування активів означає, що жоден громадянин або компанія Великої Британії не можуть вести з ними бізнес… Ці санкції ще більше підірвуть фінансові резерви путіна та економіку та підтримають подальший опір України, – йдеться у заяві.

Співвласником Evraz є Роман Абрамович.

Категорії
Економіка
Новини
Loading...