За рік перевізникам Калуської громади відшкодували понад 6,4 млн гривень

Упродовж 2021 року значна увага виконавчих органів Калуської міської ради була зосереджена на налагодженні ефективної логістики громадського транспорту та охоплення відповідними послугами пільгових категорій...

Упродовж 2021 року значна увага виконавчих органів Калуської міської ради була зосереджена на налагодженні ефективної логістики громадського транспорту та охоплення відповідними послугами пільгових категорій мешканців громади.

Про це йдеться у звіті міського голови Андрія Найди за минулий рік, який оприлюднено на офіційному сайті міськради.

Зокрема, у 2021 році було запроваджено “пільгові” рейси до таких сіл громади: Боднарів, Довга Калуська, Голинь, Копанки, Пійло, Ріп’янка, Яворівка та Тужилів. Варто зазначити, що раніше ці села не входили до складу Калуської громади, тож і потреби в організації пільгових рейсів не було, інформують “Вікна”.

Також було збільшено кількість пільгових рейсів до дачного масиву “Залісся” та до села Зелений Яр. 

Як випливає зі звіту, для покриття втрат доходів від перевезення пільгових категорій громадян перевізникам, що здійснюють перевезення на території громади, було відшкодовано 6 млн 421 тис. гривень із бюджету громади проти 3 млн 961 тис. гривень у 2020 році.

Щоправда, порівняно з 2020 роком, торік громада включала більше сіл (а отже і побільшало пільгових рейсів), і саме у 2020 році були найбільш суворі карантинні обмеження: тоді місяцями не курсував не те що пільговий, але і звичайний транспорт.

Крім того, з жовтня 2021 року міська влада суттєво збільшила відшкодування перевізникам за пільговий рейс з близько 105 до 147 гривень. Відтак, якщо за перших 9 місяців 2021 року перевізникам відшкодували близько 3,9 млн гривень, то за останніх три місяці — понад 2,5 млн гривень.

Категорії
Гроші
Новини
Loading...