Із “Азовсталі” вдалося врятувати понад 300 цивільних, готуємо евакуацію поранених і медиків, – Зеленський

Президент Володимир Зеленський підтвердив завершення першого етапу евакуаційної операції з комбінату “Азовсталь” в частково окупованому Маріуполі. Під час останнього гуманітарного рейсу вдалося вивезти понад 300 жінок...

Президент Володимир Зеленський підтвердив завершення першого етапу евакуаційної операції з комбінату “Азовсталь” в частково окупованому Маріуполі. Під час останнього гуманітарного рейсу вдалося вивезти понад 300 жінок і дітей.

Про це він повідомив у вечірньому відеозверненні 7 травня.

Фактично ми вивели цивільних з “Азовсталі” і готуємо зараз другий етап евакуаційної місії — поранених і медиків. Звичайно, якщо всі виконають домовленості. Звичайно, якщо не буде брехні. Безумовно, працюємо над тим, щоб вивести всіх наших військових, які захищають Маріуполь, — зазначив він.

Зеленський наголосив, що для евакуації людей із “Азовсталі” Україна “щоденно шукає такий дипломатичний варіант, який може спрацювати”. Він також сказав, що 8 травня працюватимуть гуманітарні коридори для мешканців Маріуполя й прилеглих населених пунктів.

Раніше командир 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергій Волинський (“Волина”) повідомив, що під час останньої евакуації з “Азовсталі” загинули троє військових і ще шестеро зазнали поранень.

Категорії
Надзвичайні новини
Новини
Loading...