Заявку України про статус кандидата на вступ до ЄС розглянуть у червні – Мішель

Європейська рада розгляне заявку України щодо отримання статусу кандидата на членство в Європейському Союзі у червні. Як передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Офісу Президента України,...

Європейська рада розгляне заявку України щодо отримання статусу кандидата на членство в Європейському Союзі у червні.

Як передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Офісу Президента України, про це глава Євроради Шарль Мішель повідомив під час розмови із українським лідером Володимиром Зеленським у режимі відеоконференції.

Так, Зеленський привітав главу Євроради з річницею перемоги у Другій світовій війні та подякував йому за візит до України.

Я дуже радий, що сьогодні на найвищому рівні Європейський Союз підтримує Україну, саме в цей час, коли прояви нацизму, на жаль, існують і відроджуються. Але вони не повинні поширюватися, і ми з вами разом робимо все для цього, – сказав він.

Також Зеленський зазначив, що у складний момент російського вторгнення українці з великою вдячністю сприймають сміливу позицію Мішеля та його особисту присутність в Одесі. «Європейський Союз не на словах, а справами підтримує Україну. Сьогодні фінансова підтримка для нас також дуже важлива», – сказав глава держави та підкреслив, що розраховує на допомогу президента Євроради в діалозі з країнами Африки та Азії щодо підтримки України.

Президент Української держави також подякував за санкційну політику Європейського Союзу. Він наголосив, що Україна чекає ухвалення наступних пакетів санкцій щодо країни-агресора. «Впевнений, що шістьма санкційними пакетами Євросоюз і світ не обмежаться. Але важлива не кількість цих пакетів, а їх результативність. Переконаний, що головний результат – щоб був мир на нашій землі, а отже – у Європі», – додав Зеленський.

Окрім цього, глава держави висловив подяку Мішелю за підтримку України на шляху євроінтеграції.

Хочу подякувати вам за політичну підтримку, за те, що ви тут. За те, що ви бачите Україну в найближчому майбутньому рівною серед інших членів європейської родини, – зазначив він.

Президент Європейської ради зі свого боку запевнив, що Євросоюз продовжить надавати Україні максимальну фінансову та оборонну допомогу. За його словами, ЄС уже затвердив план підтримки Української держави.

«Має бути «План Маршалла» для ваших ініціатив. Ми повинні мобілізувати світову підтримку для того, щоб ви змогли справлятися з гуманітарними викликами та працювати, починати відновлювати економіку України», – сказав Мішель.

Він також повідомив, що у червні Європейська рада розгляне заявку України щодо отримання статусу кандидата на членство в ЄС.

Категорії
Політика
Новини
Loading...