На Івано-Франківщині в’язень колонії виманював гроші для ЗСУ та “продавав” амуніцію — Нацполіція

На Івано-Франківщині кіберполіцейські викрили в’язня колонії, який продавав в інтернет-мережі військову амуніцію, якої не мав, та збирав у людей гроші нібито на потреби Збройних...

На Івано-Франківщині кіберполіцейські викрили в’язня колонії, який продавав в інтернет-мережі військову амуніцію, якої не мав, та збирав у людей гроші нібито на потреби Збройних сил України.

Про це повідомляють на Facebook-сторінці Нацполіції України.

Поліцейські з’ясували, що 23-річний чоловік створював фейкові акаунти у соціальних мережах. Там він розміщував оголошення про збір грошей на потреби українських військових, йдеться у дописі. Крім того, в’язень продавав в інтернеті військову амуніцію, якої насправді не мав.

На Івано-Франківщині в'язень колонії виманював гроші для ЗСУ та "продавав" амуніцію — Нацполіція

У Нацполіції повідомляють, що до своєї шахрайської схеми чоловік залучив двох родичок. Вони отримували гроші від людей на власні банківські картки. Зараз поліцейські встановлюють усіх людей, хто став жертвою шахрая, та остаточну суму, яку чоловік зміг зібрати.

“Працівники поліції провели обшук у місці відбування покарання чоловіка та у помешканнях його спільниць. Правоохоронці вилучили мобільні телефони, SIM-карти, банківські карти, комп’ютерну техніку та “чорнові”записи”, — йдеться у повідомленні.

На Івано-Франківщині в'язень колонії виманював гроші для ЗСУ та "продавав" амуніцію — Нацполіція

Після затримання чоловік сказав поліцейським, що шкодує за вчинене.

“Шкодую за те, що вчинив у воєнний час. За те, що я просив. Я розумію, що хлопцям там тяжко, що вони воюють. Прошу вибачення у Збройних сил України за мої вчинки. Я визнаю свою вину повністю”, — зізнався в’язень колонії.

Слідчі повідомили чоловіку про підозру за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України. Якщо його вину доведуть у суді, чоловіку загрожує до восьми років позбавлення волі. Його спільницям також готуються оголосити про підозру.

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...