У Польщі випустили поштову марку із зображенням Зеленського

Польський національний поштовий оператор Poczta Polska випустив поштову марку із зображенням Президента України Володимира Зеленського. Про це повідомив у Фейсбуці ініціатор проєкту, депутат краківської міськради Лукаш...

Польський національний поштовий оператор Poczta Polska випустив поштову марку із зображенням Президента України Володимира Зеленського.

Про це повідомив у Фейсбуці ініціатор проєкту, депутат краківської міськради Лукаш Вантух, передає Укрінформ.

Наприкінці травня ми їдемо до Києва і можливо зможемо передати – особисто чи опосередковано – цю марку Президенту України та меру Києва. Вже виїхав конвой до Львова з великим коричневим конвертом, адресованим меру Львова та голові Львівської міськради. Вперше за довгий час марки їдуть не з України в Польщу, а навпаки, – написав Вантух.

За його словами, марку випустили обмеженим накладом – 99 аркушів по 9 марок. Це 891 марка. Друкувати додатковий наклад не планують. Марка унікальна не лише в масштабах Польщі чи Європи, а й цілого світу, адже на ній вперше зобразили чинного главу України – Володимира Зеленського. Його зображення взяли з відомого муралу, який прикрашає один із будинків Варшави.

Ціна однієї марки – 500 злотих (тобто комплект – 4500 злотих). Ця ціна діє лише кілька днів. Пізніше вона збільшиться. І якщо мені вдасться виконати весь план, я припиняю продажі, і придбати її можна буде тільки на аукціонах. Як завжди, вся сума йде на закупівлю гуманітарної допомоги для України, – додав депутат краківської міськради.

Як повідомили кореспондентові Укрінформу у Львівській міській раді, марку вже отримали, її привезли польські волонтери з Кракова, які надзвичайно допомагають Львову і креативні у своїх ініціативах та всі кошти перераховують для ЗСУ.

У міськраді повідомили, що перший лист з такою маркою відправили надзвичайному і повноважному послу росії в Польщі Сергію Андреєву, з написом: «Доброго вечора, ми з України!»

З власних джерел інформагенції стало відомо, що вже всі марки розпродані, Офіс Президента України виходив на контакти з польськими волонтерами з проханням, щоб їх додрукували і передали або продали українцям.

Категорії
Культура
Новини
Loading...