Переселенці, які переїхали на Франківщину, отримали 410 мільйонів допомоги

На потреби переселенців, які зареєструвалися в Івано-Франківській області, упродовж березня та квітня уряд спрямував 410 млн грн. Мінімальну допомогу — 2 000 грн для дорослих та...

На потреби переселенців, які зареєструвалися в Івано-Франківській області, упродовж березня та квітня уряд спрямував 410 млн грн.

Мінімальну допомогу — 2 000 грн для дорослих та 3 000 грн для дітей і людей з інвалідністю — отримали приблизно 63 тисячі людей, які вимушено переїхали на Прикарпаття з інших областей, повідомила заступниця голови обласної військової адміністрації Людмила Сірко, пише Суспільне.

Надалі, починаючи з 1 травня, таку допомогу отримуватимуть переселенці, які переїхали з громад, які розташовані в районі проведення воєнних дій або які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні чи блокуванні. Допомогу також зможуть отримати люди, у яких житло зруйноване чи непридатне для проживання. Перелік таких громад затверджується наказом Міністерства з питань реінтеграції, який є на сайті у вільному доступі, — розповіла Людмила Сірко.

З її слів, на Івано-Франківщині офіційно зареєструвалися 138,5 тисяч людей з інших областей України.

Категорії
Економіка
Новини
Loading...