У Маріуполі ворог намагається прорватися на “Азовсталь”

Російські війська під прикриттям обстрілів намагаються прорватися на територію металургійного комбінату «Азовсталь», де тримають оборону українські бійці гарнізону Маріуполя. Про це повідомив у Телеграмі радник міського...

Російські війська під прикриттям обстрілів намагаються прорватися на територію металургійного комбінату «Азовсталь», де тримають оборону українські бійці гарнізону Маріуполя.

Про це повідомив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

Маріуполь. Азовсталь. Окупанти під прикриттям обстрілів намагаються по землі прорватись всередину заводу. Практично в прямому етері. Ситуація день у день стає складнішою, – йдеться у повідомленні.

Бійці полку «Азов» разом з побратимами понад 75 днів тримають оборону в Маріуполі. В укриттях заблокованого ворогом заводу «Азовсталь» перебуває близько 600 важкопоранених бійців, яким через відсутність медикаментів і брак медиків не можуть надати належну допомогу. Територію меткомбінату росіяни постійно піддають обстрілам з усіх видів озброєння, зокрема, з літаків і корабельної артилерії, та раз у раз намагаються штурмувати.

Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що спецоперація з евакуації з «Азовсталі» почнеться з порятунку важкопоранених військовослужбовців та відбуватиметься в кілька етапів.

Раніше Україна запропонувала росії обміняти важкопоранених бійців із «Азовсталі» на полонених росіян за стандартними правилами обміну військовополонених. За словами віцепрем’єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, військовим шляхом деблокувати «Азовсталь» наразі неможливо. Захисники «Азовсталі» здаватися в полон не збираються, а росіяни не погоджуються на процедуру «екстракшн».

Категорії
Надзвичайні новини
Новини
Loading...