За домашнє насильство суд відправив до в’язниці калушанина

Суд відправив до в’язниці мешканця Калуського району, який піднімав руку на свою матір. Під час розгляду справи суд встановив, що обвинувачений перебуваючи на профілактичному обліку...

Суд відправив до в’язниці мешканця Калуського району, який піднімав руку на свою матір.

Під час розгляду справи суд встановив, що обвинувачений перебуваючи на профілактичному обліку у секторі превенції Калуського РВП ГУ НП в Івано-Франківській області як «кривдник», умисно та безпричинно, протягом тривалого часу, знаходячись по місцю свого проживання, систематично вчиняв до своєї матері психологічне та фізичне насильство.

В результаті протиправних дій, чоловік протягом року неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за вчинення насильства в сім’ї.

24 березня 2021 та 22 лютого 2022 року Калуським міськрайонним судом Івано-Франківської області, чоловіка було визнано винним у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 173-2 КУпАП та призначено стягнення у вигляді штрафу.

Незважаючи на вжиті заходи реагування щодо недопущення вчинення насильства у сім`ї, обвинувачений правильних висновків для себе не зробив, на шлях виправлення не став і продовжував свою протиправну поведінку, вчиняв психологічне насильство щодо матері, що призвело до її психологічних страждань та погіршення якості життя.

В судовому засіданні вину у пред’явленому обвинуваченні чоловік визнав. Пояснив, що неодноразово в стані алкогольного сп’яніння вчиняв сварки з мамою по місцю їхнього спільного проживання. Під час цих сварок обзивав маму і погрожував їй. На даний час стосунки з мамою налагодив, переосмислив свою поведінку, розкаюється за вчинене, обіцяє в подальшому порушень не вчиняти.

Призначаючи покарання, суд у відповідності до вимог Кримінального кодексу України враховував ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу винного та обставини, що пом’якшують та обтяжують покарання, а також позицію прокурора.

Суд встановив, що обвинувачений є особою з інвалідністю другої групи, тому призначення покарання у виді громадських робіт та обмеження волі є неможливим. Таким чином для виправлення і перевиховання обвинуваченого потрібно призначити покарання у вигляді арешту на мінімально можливий строк – 1 місяць.

На думку суду таке покарання буде необхідним й достатнім для виправлення обвинуваченого та попередження нових кримінальних правопорушень.

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...