“Маріуполіс 2”: фільм загиблого в Маріуполі документаліста покажуть у Каннах

Мантас Кведаравічюс зняв цей фільм ще до своєї загибелі. На Каннському кінофестивалі покажуть фільм литовського документаліста Мантаса Кведаравічюса “Маріуполіс 2”. Відомо, що цю картину...

Мантас Кведаравічюс зняв цей фільм ще до своєї загибелі.

На Каннському кінофестивалі покажуть фільм литовського документаліста Мантаса Кведаравічюса “Маріуполіс 2”. Відомо, що цю картину він зняв ще до своєї загибелі в Маріуполі, передає “Уніан”.

Його наречена, яка перебувала разом з ним в “гарячій точці” під час війни в Україні, продовжила роботу над фільмом і змонтувала його з монтажером Дунею Сичовою.

З величезною силою і чутливістю “Маріуполіс 2” показує життя, яке триває під час бомбардувань, і демонструє образи, які передають і трагедію, і надію, – йдеться в прес-релізі фестивалю.

Відзначимо, в 2016 році Кведаравічюс зняв повнометражний документальний фільм “Маріуполіс” про українське місто, що показує наслідки війни на Донбасі, зіткнення мирного і військового в повсякденному житті, старого і нового в українському суспільстві.

Нагадаємо, 3 квітня з’явилися повідомлення про те, що Кведаравічюс загинув в околицях Маріуполя, де хотів знімати продовження свого фільму “Маріуполіс”. Згідно з першими повідомленнями, в машину, в якій він їхав, потрапила ракета, режисера доставили в лікарню, але не змогли врятувати. 

Двома днями пізніше з посиланнями на дружину Кведаравічюса, актрису Анну Белоброву, і на журналістку Альбіну Левутіну, яка перебувала разом з ним в Україні, було повідомлено, що насправді режисер загинув на кілька днів раніше: він був узятий в полон російськими військовими і розстріляний; помилкова версія смерті Кведаравічюса була необхідна для того, щоб рідні змогли вивезти через територію Росії його тіло.

Категорії
Культура
Новини
Loading...