У Палаці Потоцьких стартує «Тиждень правдивої бандерівщини»

На території Палацу Потоцьких розгорнули виставку про життя Степана Бандери. Аби розказати про нього, як про особистість. На території Палацу Потоцьких розгорнули банерну виставку,...
На території Палацу Потоцьких розгорнули виставку про життя Степана Бандери. Аби розказати про нього, як про особистість.

На території Палацу Потоцьких розгорнули банерну виставку, присвячену Степану Бандері. Щоб вкотре розвіяти міфи роспропаганди та розповісти цікаві, а часом і несподівані факти з його життя, йдеться у сюжеті Каналу 402.

Цю експозицію принесли сюди із Музею визвольної боротьби імені Степана Бандери. Кажуть, широку інформаційну кампанію нині проводять на усіх доступних майданчиках. Це відповідь на суспільний резонанс довкола постаті провідника, який лише загострився у час війни з росією.

Попри те, що згідно з останніми соціологічними опитуваннями, 74% українців вважають Бандеру національним героєм, знання про нього у більшості доволі обмежені.

Відомо де він народився, ким був вбитий чи про те, що він був керівником організації, – говорить директор Музею визвольної боротьби Ярослав Коретчук. – І наша мета продемонструвати, що за прізвищем Бандери ховається особистість, людина. Яка також хотіла жити й мати сім’ю, виховувати дітей. Також особистість, яка присвятила своє життя боротьбі за те, аби нині українська держава була на карті світу.

Та однією виставкою, яка діятиме тут до кінця місяця, у Палаці не обмежаться. Уже анонсують – з понеділка тут стартує Тиждень правдивої бандерівщини.

Ми розуміємо, що тиждень з Бандерою це мало, але цей інформаційний здвиг бандерівщини вже давно почався, – каже директор КП «Простір Інноваційних Креацій «Палац» Володимир Гайдар. – Ми хочемо його просто рафінувати у просвітницьку площину. Від понеділка і до неділі включно у нас будуть гості, науковці, які авторитетно зможуть в різному форматі донести інформацію про Степана Бандеру. Треба слідкувати за нашою сторінкою.

Підготували для гостей і своєрідну родзинку. З Бандерою тут можна зробити собі фото на згадку.
Категорії
Місто
Новини
Loading...